Η Nissan βγαίνει για... Safari με μια επετειακή έκδοση του Ζ (photos-video)


Η Nissan αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν της στα ράλλυ, παρουσιάζοντας την έκδοση Safari Rally του Z, ως «συνέχεια» του Datsun 240Z.

  • ΦΩΤΟ: NISSAN NEWSROOM
  • 31/10/2023

Ήταν η δεκαετία του '70, και η Datsun, θυγατρική της Nissan, αγωνίζεται στα ράλλυ. Το 1971, κερδίζει το Ράλλυ Σαφάρι, και γράφει ιστορία.

Αυτήν την επιτυχία γιορτάζει τώρα η Nissan, που παρουσίασε το Safari Rally Z ενόψει και του φετινού SEMA Show στις ΗΠΑ.

Για τη μετατροπή του Z, η ιαπωνική εταιρεία απευθύνθηκε στην Tommy Pike Customs, έναν βελτιωτικό οίκο με έδρα της Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, αναθέτοντάς του το έργο να κάνει το νεότερο σπορ όχημά της ικανό να κινηθεί με ταχύτητα στο χώμα.

Το ένα και μοναδικό Safari Rally Z φέρει νέες αναρτήσεις KW Safari, που το ανυψώνουν σημαντικά, καθώς και διάφορα εξαρτήματα της Nismo, που αυξάνουν το ύψος του οχήματος κατά 5 εκατοστά. Επιπλέον. φέρει ζάντες 17 ιντσών κατασκευασμένες αποκλειστικά για αυτό, που «τυλίγονται» με ελαστικά Yokohama GEOLANDAR M/T G003.

Στην «καρδιά» του οχήματος βρίσκεται ο κινητήρας V6 twin-turbo του Z, που έχει παραμετροποιηθεί καταλλήλως από την AMS για να αποδίδει πια 405 PS. Φέρει επιπλέον νέο σύστημα εξάτμισης, εισαγωγή αέρα, και κάλυμμα από ανθρακόνημα, μαζί με διπλό συμπλέκτη και νέο βολάν.

Για την προστασία του μοτέρ, όσο και του πίσω μέρος από κάτω, η Tommy Pike έχει προσθέσει skid plate

Εξωτερικά, το Safari Rally Z έχει ντυθεί στα κόκκινα και μαύρα του 240Z το οποίο και τιμά, ενώ φέρει ένα τεράστιο #23 στις πόρτες, σηματοδοτώντας τη χρονιά που κατασκευάστηκε.

Το αυτοκίνητο θα βρίσκεται στην έκθεση SEMA μαζί με μία ρέπλικα του Datsun.

Δείτε και το σχετικό βίντεο: