H Nissan εξελίσσει ηλεκτρικό κόμπακτ SUV για τις ΗΠΑ


Το δεύτερο ηλεκτρικό Nissan θα είναι σαφώς πιο εξελιγμένο σε σχέση με το Leaf, ενώ θα εξοπλίζεται και με την επόμενη γενιά του συστήματος ημιαυτόνομης οδήγησης ProPilot.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/9/2019

Η Nissan θέλει να διευρύνει τη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων που θα είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ. Έτσι σχεδιάζει να δίνει το παρόν στη δημοφιλή κατηγορία των κόμπακτ crossover με ένα δεύτερο μετά το Leaf ηλεκτρικό μοντέλο. Και μάλιστα μιας και ο ανταγωνισμός τόσο στα crossover όσο και στα ηλεκτρικά γίνεται όλο και μεγαλύτερος θα έχει αυξημένη αυτονομία αλλά και ισχύ σε σχέση με το Leaf.

Το ηλεκτρικό crossover αναμένεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή του το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενώ θα είναι ένα από τα συνολικό πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα που αναμένεται να παρουσιάσει η ιαπωνική εταιρεία τα επόμενα χρόνια.

Άνθρωποι που ήταν παρόντες σε μια αρχική ενημέρωση που έκανε η Nissan στους αντιπροσώπους της στις ΗΠΑ κάνουν λόγο για αυτονομία 300 μιλίων, που αντιστοιχούν σε 480 χιλιόμετρα και για μια επιτάχυνση από στάση έως 60 mph (96 km/h) σε λιγότερα από 5,0 sec. Όσο για τη μπαταρία, παρόλο που η Nissan δεν έκανε καμία επίσημη ανακοίνωση λέγεται πως θα έχει χωρητικότητα από 75 έως 85 kWh.

Η βάση του νέου ηλεκτρικού crossover της Nissan θα είναι ένα καινούργιο πλαίσιο. Οι εξωτερικές του διαστάσεις θα είναι αντίστοιχες με αυτές του κόμπακτ Rogue, ενώ οι χώροι στο εσωτερικό ανάλογοι του σημαντικά μεγαλύτερου Murano. Όσο για το αισθητικό του πρότυπο αναμένεται να είμαι το πρωτότυπο IMx που παρουσιάστηκε το 2017 στο Τόκιο.