H Nissan κατήργησε τη νυχτερινή βάρδια στη Βρετανία


Όπως έγινε γνωστό, η Nissan έκοψε τη νυχτερινή βάρδια στο εργοστάσιό της το οποίο βρίσκεται στο Sunderland, εξαιτίας της επικείμενης εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/10/2019

Ο στόχος των ανθρώπων της Nissan, όπως και των επικεφαλής του συνδικάτου των εργαζομένων στο εργοστάσιό της, είναι να μην γίνουν απολύσεις αλλά να μειωθεί το κόστος παραγωγής με την κατάργηση μιας βάρδιας, της νυχτερινής. Το μέτρο αυτό κρίθηκε αναγκαίο για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο τέλος Οκτωβρίου. 

Το εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας, το οποίο βρίσκεται στο Sunderland, είναι το μεγαλύτερο της Βρετανίας, αναφορικά με την αυτοκινητοβιομηχανία. Σε αυτό κατασκευάζονται τα Qashqai, Juke και LEAF και η ετήσια δυνατότητα παραγωγής του είναι περίπου 440.000 μονάδες. Όπως ανακοινώθηκε, θα εξακολουθήσει να υπάρχει αυτή η δυνατότητα αλλά θα εκτελείται κατά τη διάρκεια των δύο βαρδιών. 

Σύμφωνα με τον κ. Steve Turner, Γενικός Γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων στο εργοστάσιο, το συνδικάτο ήταν ενήμερο από καιρό για αυτή τη εξέλιξη και είχε επιτευχθεί συμφωνία ώστε κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του.