Η Nissan σχεδιάζει αναδιάρθρωση και απολύσεις


Η Nissan χρειάζεται ενέσεις ρευστότητας και για αυτό θα πουλήσει μια θυγατρική της, ενώ θα περιορίσει και τις θέσεις εργασίας της ανά τον κόσμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/9/2019

Η τρέχουσα περίοδος δεν είναι η καλύτερη δυνατή για τη Nissan, μιας και ταλαιπωρήθηκε και ταλαιπωρείται από το σκάνδαλο Ghosn, από την αποχώρηση του διαδόχου του Saikawa, από τους κλυδωνισμούς στη συμμαχία της με τη Renault ειδικά μετά την πρόταση της FCA για συνεργασία και βέβαια από τη μείωση των πωλήσεων και των κερδών της.

Η Nissan είδε αφενός τα λειτουργικά της κέρδη στη δωδεκάμηνη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2019 να μειώνονται κατά 45% στα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια και αφετέρου τις πωλήσεις της να πέφτουν κατά 4,4%. Μάλιστα για το πρώτο τρίμηνο του 2019 η κατάσταση είναι ακόμα πιο ανησυχητική καθώς τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν κατά 94,5% και οι πωλήσεις κατά 6 % στα 1,23 εκατομμύρια οχήματα.

Προκειμένου να βγει από τη δύσκολη αυτή κατάσταση η ιαπωνική εταιρεία προγραμματίζει τη μείωση των εργαζομένων της σε παγκόσμια κλίμακα κατά 12.500. Ταυτόχρονα σκοπεύει να πουλήσει τη θυγατρική της Nissan Trading Co.

H συγκεκριμένη εταιρεία ασχολείται με την πώληση και τη διανομή μηχανολογικού εξοπλισμού, ανταλλακτικών αυτοκινήτων και πρώτων υλών. Ο τζίρος της το τελευταίο οικονομικό έτος έφτασε τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για τη Nissan Trading Co ενδιαφέρονται αρκετές εμπορικές εταιρείες και η τιμή πώλησής της αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια.