H Nissan τελειώνει -ξανά- την Datsun


Προκειμένου να μειώσει το ετήσιο σταθερό κόστος της, η Nissan αποφάσισε, μεταξύ άλλων, να καταργήσει την Datsun στο πλαίσιο εφαρμογής τριετούς σχεδίου για την οικονομική ανάκαμψή της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 13/5/2020

Η Datsun θα πάψει για μία ακόμα φορά να υπάρχει ως εταιρεία, έπειτα από την απόφαση που έλαβαν τα στελέχη της Nissan με σκοπό να μειώσουν το ετήσιο κόστος της κατά 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 2,6 δισ. ευρώ).

Όπως έγινε γνωστό, η ιαπωνική εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει στις 28 Μαΐου ένα τριετές πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψής της στο οποίο περιλαμβάνεται η διακοπή παραγωγής των μοντέλων της Datsun, το κλείσιμο ενός εργοστασίου στην Ινδονησία, η μείωση εξόδων για έρευνα και εξέλιξη νέων μοντέλων, καθώς και αυτά για μάρκετινγκ. 

Η Datsun ανέστειλε τη λειτουργία της το 1986 αλλά το 2013 ο κ. Carlos Ghosn, ο πρώην Πρόεδρος του Ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, αποφάσισε την επανασύστασή της για να κατασκευάζει και να διαθέτει με το εμπορικό σήμα της οχήματα σε αναπτυσσόμενες χώρες. Τα αυτοκίνητά της κατασκευάζονταν στην Ινδία, τη Ρωσία και την Ινδονησία.

Όπως έγινε γνωστό, η Nissan πρόκειται να επικεντρωθεί στις αγορές της Ιαπωνίας, της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ενώ στην ευρωπαϊκή θα βασιστεί στη συνεργασία της με τη Renault και τη Mitsubishi και θα διαθέτει κυρίως τα crossover/SUV και τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της.

Διαβάστε, επίσης: Datsun GO-Cross: Έρχεται προσιτό SUV.