H Nissan θα βοηθήσει στη σχεδίαση των νέων σεληνιακών οχημάτων της NASA


Η Nissan θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στη διάθεση της NASA για την κατασκευή των νέων σεληνικών της οχημάτων.

  • 8/4/2022

Η Nissan Βορείου Αμερικής πρόκειται να συνεργαστεί με τη Sierra Space και την Teledyne Brown Engineering για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός νέου, επανδρωμένου σεληνιακού οχήματος (Lunar Terrain Vehicle, LTV).

Οι Ιάπωνες θα παράσχουν υποστήριξη στον τομέα της παραγωγής και της τεχνολογίας γύρω από τον σχεδιασμό αυτοκινήτων, αλλά και την αυτόνομη οδήγηση, καθώς το νέο σεληνιακό όχημα θα πρέπει να είναι σε θέση να κινηθεί και χωρίς την εμπλοκή οδηγού.

«Η συμμετοχή σε αυτό το project επιτρέπει την επέκταση της τεχνολογίας και των δυνατοτήτων σχεδιασμού της βιομηχανίας μας στη διαστημική τεχνολογία», δήλωσε ο Maarten Sierhuis, διευθυντής του Alliance Innovation Laboratory της Nissan στη Silicon Valley της Καλιφόρνια. «Με αυτή τη συνεργασία, θα διερευνήσουμε δυνατότητες αυτονομίας και τηλελειτουργίας, συστημάτων διαχείρισης ενέργειας, συνδεσιμότητας οχημάτων και διεπαφής ανθρώπου-μηχανής για να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση του μέλλοντος των ευφυών σεληνιακών ρόβερ. Στη συνέχεια, θα μεταφράσουμε αυτές τις γνώσεις από το LTV που λειτουργεί στη σεληνιακή επιφάνεια πίσω στη Γη».

Θα πρέπει να τονιστεί πως η Sierra Space και η Teledyne έχουν εμπειρία στην κατασκευή τέτοιων οχημάτων, με τη δεύτερη να έχει συμμετάσχει στη δημιουργία του πρώτου σεληνιακού πρωτότυπου τη δεκαετία του '60, συνεργαζόμενη με τη NASA έκτοτε.