Η Novitec αναλαμβάνει την περιποίηση της Lamborghini Huracan STO


Η Novitec «απογειώνει» την ήδη εντυπωσιακή Lamborghini Huracan STO, με τη χρήση του ανθρακονήματος να μη γίνεται με φειδώ.

  • 8/6/2022

Η Lamborghni Huracan STO αποτελεί από το εργοστάσιο ένα αυτοκίνητο που ανήκει στην πίστα, αλλά κατά βάση βρίσκεται στους δρόμους.

Η Novitec, γνωστή για τις ακραίες δημιουργίες της, ανέλαβε να κάνει το κάτι παραπάνω από το δημοφιλές μοντέλο της ιταλικής μάρκας, χωρίς ιδιαίτερες «εκπτώσεις».

Το 75% του αμαξώματος της Huracan STO δια χειρός Novitec αποτελείται από ανθρακόνημα, μειώνοντας το βάρος του οχήματος δραστικά, αλλά και «αγριεύοντας» σημαντικά την όψη του, με την προσθήκη μεγαλύτερων αεραγωγών για τα φρένα, καθρεφτών και μεγαλύτερων αεραγωγών για τον κινητήρα στα πλάγια και πίσω από την οροφή.

Το αμάξι κάθεται σε ζάντες 20 και 21 ιντσών, με κεντρικό μπουλόνι σαν σε αγωνιστικό αυτοκίνητο, σχεδιασμού της Novitec και της Vossen.

Οι νέοι τροχοί συνδέονται με μία ανασχεδιασμένη ανάρτηση, που προσφέρει 14 διαφορετικές ρυθμίσεις, που μπορούν να χαμηλώσουν το ύψος της Huracan STO ως και κατά 30 χιλιοστά. 

Αυτό που δεν άγγιξε η Novitec ήταν το κινητήριο σύνολο της STO. Έτσι, παραμένει αναλοίωτος ο ατμοσφαιρικός κινητήρας V12, χωρητικότητας 5,2 λίτρων κι απόδοσης 630 ίππων και 417 Nm ροπής.