H Novitec βάζει τη δική της πινελιά στη Ferrari 812 GTS


Οι επεμβάσεις στο πολύ όμορφο αμάξωμα της 812 GTS είναι διακριτικές μεν αλλά στοχευμές, ενώ ο V12 φτάνει τα 840 PS.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/2/2021

Οι βελτιώσεις των Ferrari είναι μεν αρκετά σπάνιες αλλά υπαρκτές και μια εταιρεία που ασχολείται με τα μοντέλα του Maranello είναι η γερμανική Novitec. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα είναι η 812 GTS με την ηλεκτρικά αφαιρούμενη σκληρή οροφή και τον κλασικό V12 της μάρκας.

Αυτό που δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς είναι μεγάλες αλλαγές στην έτσι και αλλιώς εντυπωσιακή εμφάνιση της ανοιχτής 812. Οι επεμβάσεις της Novitec περιορίζονται στα σημεία και κάνουν εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος. Έτσι μπροστά υπάρχει ένα εππλέον χείλος στο εμπρός splitter καθώς και ένα κάλυμμα για την εισαγωγή αέρα που εξασφαλίζουν μια ακόμα πιο επιθετική εμφάνιση και μεγαλύτερη σταθερότητα.

Στο πίσω μέρος υπάρχει στο άκρο του καλύμματος του πορτμπαγκάζ ένας χείλος που αποτελείται από τρία μέρη καθώς και στοιχεία από ανθρακόνημα στον προφυλακτήρα. Από το ίδιο υλικό είναι και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεφτών και τα μαρσπιέ.

H Novitec διαθέτει και ειδικές ζάντες, 21 ιντσών μπροστά και 22 πίσω, με τη διαφορετική διάμετρό τους να τονίζει και άλλο τη σχήμα σφήνας του αμαξώματος. Παράλληλα η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 35 χιλιοστά, ενώ υπάρχει σύστημα ανύψωσης του εμπρός μέρους προκειμένου να μπορεί να κινείται χωρίς πρόβλημα π.χ. σε ράμπες.

Σε ότι αφορά τον V12 των 6,5 lt η χρήση μιας πιο ελεύθερης εξάτμισης αυξάνει την απόδοσή του στα 840 PS και τα 751 Nm. Γεγονός που μειώνει το χρόνο για το 0-100 km/h κατά 0,2 sec και αυξάνει την τελική ταχύτητα στα 345 km/h.