H Novitec «πείραξε» μία ακόμη McLaren


H γνωστή γερμανική εταιρία βελτιώσεων ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο για την McLaren GT.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: NOVITEC
  • 5/8/2020

Το νέο πακέτο περιλαμβάνει πολλά και διάφορα. Μα, θα σκεφτείτε, πως γίνεται ένα supercar να έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης; Και όμως, υπάρχουν πάντοτε τα περιθώρια αυτά και αν προτιμάτε η προσωπική πινελιά όποιου τυχερού τα χαίρεται.

Στην περίπτωση της McLaren GT και της Novitec το πακέτο περιλαμβάνει για τον twin-turbo V8 4.0 μια αύξηση ισχύος από τα 620 «εργοστασιακά» άλογα στα 707. Κάτι που μεταφράζεται σε καλύτερες επιδόσεις με το 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 3,0 sec (από 3,2) και την τελική να ανεβαίνει στα 333 km/h (από 327).

Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορες άλλες αναβαθμίσεις όπως οι νέες σφυρήλατες ζάντες 20 ή 21 ιντσών και με λάστιχα νούμερο 245/30 ή 325/25, αντίστοιχα. Εννοείται πως έχει μπει «χέρι» και στην ανάρτηση με πιο σφιχτό συνδυασμό και νέα ελατήριο που μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 25 mm.

Φυσικά δεν λείπουν τα πρόσθετα σπόιλερ, μια νέα πίσω πτέρυγα, μία σπέσιαλ απόληξη, ένας νέος διαχύτης και ως γνωστόν η Novitec δεν τσιγκουνεύεται καθόλου στα ακριβά υλικά κάνοντας εκτενή χρήση ανθρακονήματος. Υπενθυμίζεται πως η McLaren GT έχει δύο πορτμπαγκάζ (ένα μπροστά και ένα πίσω) με συνολική χωρητικότητα στα 507 lt. Ότι πρέπει για ένα γρήγορο ταξιδάκι!