Η Novitec περιποιείται μια ακόμη Lamborghini Aventador


Αυτή τη φορά όχι μια συνηθισμένη Aventador αλλά μία από τις πολύ ειδικές SVJ που έχουν κατασκευαστεί.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/11/2019

Η Aventador SVJ είναι το supercar που διατηρεί το στέμμα του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής στην περιβόητη πίστα του Nürburgring. Η γερμανική εταιρία αναβαθμίσεων Novitec αναβαθμίζει διάφορες Lamborghini, φυσικά και Aventador εδώ και έξι χρόνια. Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες την «ηλεκτρική» πράσινη βαφή διασκεδάζουν διάφορες λεπτομέρειες.

Ακόμη και μια SVJ έχει περιθώρια αεροδυναμικών βελτιώσεων με την Novitec να υποστηρίζει πως έχει κάνει τις δικές της δοκιμές σε τούνελ σε κάποια λίγα και συγκεκριμένα εξαρτήματα. Έτσι, το bodykit περιλαμβάνει κάποιες μικρές «φούστες» και flaps, καθώς και νέα πλευρικά πάνελ εισαγωγής. Κάποιες μικρές αλλαγές υπάρχουν και στην πίσω φτερούγα.

Ταυτόχρονα υπάρχει νέο κιτ ελατηρίων με αποτέλεσμα το αμάξωμα να έρθει κατά 35 mm πιο κοντά στην άσφαλτο. Οι τροχοί είναι της Vossen (9x20 μπροστά, 13x21 πίσω), υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε 72 χρώματα και «φορούν» ελαστικά Pirelli P Zero. Επίσης το νέο σύστημα απόληξης προσφέρει πιο βαθύ ήχο και εξοικονομεί έως 19 kg.

Τέλος να πούμε πως ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 lt παραμένει απαράλλαχτος με την ισχύ στους 770 PS και την ροπή στα 720 Nm.