Η Opel επιστρέφει στην Ιαπωνία


Όπως έγινε γνωστό, η Opel θα επιστρέψει στην ιαπωνική αγορά από την επόμενη χρονιά, δίνοντας προτεραιότητα στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 19/2/2020

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η Opel θα αρχίσει να διαθέτει ξανά τα μοντέλα της στην Ιαπωνία, έπειτα από χρόνια εμπορικής απουσίας της από ην αγορά της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2006 η εταιρεία, η οποία τότε άνηκε στην General Motors, σταμάτησε να πουλά τα αυτοκίνητά της εκεί, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού σχεδίου που έχει εκπονηθεί από την GM για να τον περιορισμό των εξόδων. 

Πλέον, η Opel ανήκει στον Όμιλο PSA και οι Γάλλοι θέλουν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στη ιαπωνική αγορά, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Έτσι, βάσει του στρατηγικού σχεδίου που ονομάζεται «PACE!», η γερμανική εταιρεία θα αρχίσει από το 2021 να διαθέτει το Corsa e, για να ακολουθήσουν τα Grandland X Hybrid και Combo Life.

Σε δήλωσή του, ο κ. Michael Lohscheller, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Opel, τόνισε ότι η επιστροφή της εταιρείας στην Ιαπωνία είναι σημαντική και θα συμβάλλει στην αύξηση πωλήσεων και κέρδους για την εταιρεία. Μάλιστα, επισήμανε ότι θα ξεκινήσει να αναπτύσσει πάλι το δίκτυο επίσημων αντιπροσώπων της στη χώρα, με στόχο να έχει καλύψει με αυτούς το 80% της χώρας ως το 2023.