Η ώρα της αποκάλυψης για το νέο Peugeot 208


Στο Διαδίκτυο διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Peugeot 208, αποκαλύπτοντας τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες ενός εκ των δημοφιλέστερων προτάσεων της κατηγορίας των supermini.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/2/2019

Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν η 89η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ανοίξει τις πύλες της, μια εκτεταμένη διαρροή φωτογραφιών στο Διαδίκτυο φέρνει στο φως τις σχεδιαστικές και όχι μόνο λεπτομέρειες του νέου Peugeot 208.

H δεύτερη κατά σειρά γενιά του αυτοκινήτου που θα παράγεται στη Σλοβακία, ξεχωρίζει για τα ρηξικέλευθα στοιχεία του σχεδιασμού του, υιοθετώντας χαρακτηριστικά από τις μεγαλύτερων διαστάσεων προτάσεις της Peugeot.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του μπροστινού τμήματος και ειδικότερα των φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED που πλαισιώνουν τους βασικούς προβολείς.

Με τη σειρά του, το μαύρο περίγραμμα στους θόλους των τροχών δίνει την αίσθηση ότι έχεις να κάνεις με ένα crossover και όχι με ένα τυπικό supermini, κάτι που εν πολλοίς ισχύει και για την πόρτα του χώρου αποσκευών με τα παράλληλα προς το έδαφος φωτιστικά σώματα.

Εξίσου εντυπωσιακή, βέβαια, είναι και η εικόνα στο εσωτερικό, με την αρχιτεκτονική του i-cockpit να επιβάλλει την τοποθέτηση του ψηφιακού πίνακα οργάνων και της κεντρικής οθόνης αφής αρκετά ψηλά.

Στοιχεία όπως οι αεροπορικού τύπου διακόπτες της κεντρικής κονσόλας και ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου, παραπέμπουν στα ήδη γνωστά 3008 και 5008, μαρτυρώντας την προσπάθεια της γαλλικής φίρμας να αναβαθμίσει συνολικά την εικόνα του αυτοκινήτου.

Άλλωστε το νέο Peugeot 208 θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα (CMP), η οποία θα είναι συμβατή με την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης ενώ θα εξασφαλίζει και τη σημαντική μείωση του βάρους.

Σε επίπεδο κινητήρων, το τρικύλινδρο σύνολο βενζίνης του 1,2 λίτρου θα αποτελέσει τη συνηθέστερη επιλογή για τις εκδόσεις του νέου 208, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν η Peugeot θα τοποθετήσει κάτω από το καπό του μικρού Peugeot τον πετρελαιοκινητήρα του 1,5 λίτρου.

Δεδομένη, αντιθέτως, θα πρέπει να θεωρείται η ύπαρξη ηλεκτροκίνητης εκδοχής, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για μια πρόταση με ισχύ 200 ίππων και αυτονομία 300 χιλιομέτρων.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Peugeot 208 αναμένεται να ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες, πλησιάζοντας στην παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 5 Μαρτίου.