H Pagani ίσως να παρουσιάσει στο μέλλον ένα SUV αλλά και μια λιμουζίνα


Η Pagani δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητη στις εξελίξεις και έτσι όπως και οι άμεσοι ανταγωνιστές της σκέφτεται να παρουσιάσει και πιο «οικογενειακά» μοντέλα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/9/2019

H Pagani ομολογουμένως κατασκευάζει εξαιρετικά super sport μοντέλα, που αν κρίνουμε από τη Zonda, με την οποία ξεκίνησε η ιστορία της εταιρείας, έχουν και διαχρονικό χαρακτήρα. Οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα ψηλές, ο ρυθμός παραγωγής τους ιδιαίτερα μικρός, όπως άλλωστε είναι και αναμενόμενο σε αυτήν την κατηγορία, αλλά από την άλλη ο ιδρυτής της μάρκας Horacio Pagani, κάνει σκέψεις για διεύρυνση της γκάμας.

Ειδικά από τη στιγμή που βλέπει πως κατασκευαστές όπως η Lamborghini και η Ferrari και κατά πάσα πιθανότητα και η Bugattiι έχουν ήδη μπει ή θα μπουν στην κατηγορία των SUV. Όχι μόνο γιατί η δυναμική της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι μεγάλη αλλά γιατί ταυτόχρονα δίνουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο με τα σήματά τους στο οποίο μπορούν να συνταξιδέψουν με την οικογένειά τους και να τα χρησιμοποιούν στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Αυτή τη δυνατότητα θέλει να δώσει και η Pagani στους δικούς της πελάτες. Έτσι με βάση τα πλάνα της μετά το 2025 θα είναι σε θέση να έχει στη γκάμα της τόσο ένα SUV όσο και με μια λιμουζίνα. Φυσικά το αμάξωμα θα είναι και στα δύο από ανθρακόνημα, ενώ δεν θα υπάρχει και κανένα λόγος να μη συνεχιστεί η συνεργασία με τη Mercedes-AMG σε ότι αφορά τους κινητήρες.