Η Panasonic αποκαλύπτει τη νέα πρωτότυπη μπαταρία των… Tesla


Η νέα καινοτόμα μονάδα έχει πέντε φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα τρέχοντα προϊόντα στον τομέα των μπαταριών και υπόσχεται ότι θα μειώσει στο μισό το κόστος.

  • 25/10/2021

Η Panasonic αποκάλυψε σήμερα ένα πιο προηγμένο τύπο μπαταρίας που έχει πέντε φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα από την τρέχουσα, με τον επικεφαλής μπαταριών της εταιρείας να λέει ότι αυτός ο νέος τύπος μπαταριών θα βοηθήσει στην εμβάθυνση των επιχειρηματικών δεσμών με την Tesla.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, όπου ο Kazuo Tadanobu παρουσίασε τη νέα μπαταρία για πρώτη φορά, είπε επίσης ότι η Panasonic δεν σχεδιάζει να κατασκευάσει φθηνότερες μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων από φωσφορικό σίδηρο λιθίου (LFP).

Η Panasonic φέτος δημιούργησε μια δοκιμαστική σειρά στην Ιαπωνία για να κατασκευάσει τον νέο τύπο 4680, όνομα το οποίο προέρχεται από τα 46 mm πλάτος και 80 mm ύψος της νέας μπαταρίας, η οποία σύμφωνα με την Tesla θα αποθηκεύει περισσότερη ενέργεια, θα μειώσει στο μισό το κόστος της μπαταρίας και θα οδηγήσει σε 100 φορές αύξηση στην παραγωγή μπαταριών έως το 2030.

«Έχουμε αναπτύξει αυτό τον τύπο λόγω της έντονης επιθυμίας της Tesla και πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει μόνο σε ισχυρότερους δεσμούς», δήλωσε ο Tadanobu.

Η δέσμευση της Panasonic για εμβάθυνση των επιχειρηματικών δεσμών με την Tesla έρχεται καθώς η Αμερικάνικη κατασκευάστρια EV διαφοροποιεί τους προμηθευτές της πέρα ??από την ιαπωνική εταιρεία, συνάπτοντας συμβάσεις προμήθειας με την LG Energy Solution της Νότιας Κορέας, που ανήκει στην LG Chem, και την κινεζική Contemporary Amperex Technology Co. (CATL).