Η πανδημία του κορωνοϊού θα καθυστερήσει την παρουσίαση των νέων Ferrari


Οι δύο νέες Ferrari που είχαν προαναγγελθεί για το 2020 θα αργήσουν τουλάχιστον τέσσερις μήνες να παρουσιαστούν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/5/2020

Είναι γεγονός πως ο κορωνοϊός και η πανδημία που προέκυψε στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου επηρέασε πάρα πολύ την αυτοκινητοβιομηχανία. Εργοστάσια ανέστειλαν τη λειτουργία τους, εκθέσεις έκλεισαν ενώ δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στις online πωλήσεις.

Τις επιδράσεις της πανδημίας θα τις βλέπουμε όμως και στο μέλλον, καθώς θα επηρεαστούν και οι παρουσιάσεις νέων μοντέλων που στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα πάρουν μια αναβολή. Κάποιων μηνών στην καλύτερη των περιπτώσεων, ενώ στη χειρότερη θα υπάρχει πλήρης κατάργηση, ειδικά αν η εξέλιξη δεν είχε προχωρήσει αρκετά και το μοντέλο ήταν μεταξύ αυτών που αποκαλούνται niche.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκει μεταξύ άλλων και η Ferrari, η οποία μετά από ένα πολύ έντονο στο συγκεκριμένο τομέα 2019, με την παρουσίαση συνολικά 5 νέων μοντέλων οι πρώτες παραδόσεις των οποίων τώρα ξεκινούν, είχε προαναγγείλει ένα πολύ πιο ήρεμο 2020. Με δύο μόνο πρεμιέρες και αυτές παραλλαγές ήδη γνωστών μοντέλων της.

Οι Ιταλοί κάνουν λόγο για μια τετράμηνη καθυστέρηση του λανσαρίσματός τους σε πρώτη φάση -το ένα αυτοκίνητα είναι η SF90 Spider- ενώ τίποτα δεν αποκλείει την αναθεώρηση του προγραμματισμού τους στην πορεία. Και τις ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις που μπορούν να σημαίνουν και πρεμιέρες του χρόνου αντί για φέτος.