H παραγωγή της VW στο Wolfsburg έπεσε στα επίπεδα του 1958!


Η συνεχιζόμενη παγκόσμια κρίση με την έλλειψη ημιαγωγών έφερε την παραγωγή της Volkswagen στο εργοστάσιο του Wolfsburg στα επίπεδα του 1958, κάτω από το μισό του ετήσιου μέσου όρου τα τελευταία χρόνια.

  • 21/10/2021

Από το κεντρικό εργοστάσιο της Volkswagen  στο Wolfsburg έχουν κατασκευαστεί έως τώρα μόλις 300.000 αυτοκίνητα, επίδοση που είναι ανάλογη με την παραγωγή του εργοστασίου το μακρινό 1958. Όπως αναφέρουν πηγές του εργοστασίου, τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας, είχαν ως αποτέλεσμα το 2020 η συνολική παραγωγή του εργοστασίου να περιοριστεί λίγο κάτω από τα 500.000 οχήματα.

Η μονάδα του Wolfsburg κατασκευάζει μοντέλα, όπως τα VW Golf, Tiguan και Seat Tarraco και παρήγαγε κατά μέσο όρο 780.000 οχήματα ετησίως την τελευταία δεκαετία. Η γερμανική εταιρεία είχε δηλώσει μάλιστα το 2018 ότι στόχευε να αυξήσει την παραγωγή του εργοστασίου στο Wolfsburg σε 1 εκατομμύριο μονάδες σε ετήσια βάση.

Η είδηση αυτή έρχεται μετά από τις αναφορές την περασμένη εβδομάδα πως ο CEO της Volkswagen, Herbert Diess, είπε σε συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου τον Σεπτέμβριο ότι η πιθανή καθυστέρηση στη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσε να κοστίσει στην εταιρεία 30.000 θέσεις εργασίας, να χαθεί δηλαδή μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας με τα σημερινά δεδομένα.