Η πεντάθυρη έκδοση του Suzuki Jimny ήρθε για να μείνει


Μια ακόμα εκδοχή του πεντάθυρου Suzuki Jimny μάς προσφέρει η αιχμηρή σχεδιαστική πένα του Nikita Chuyko, προσθέτοντας στο επιμηκυμένο αμάξωμα του ιαπωνικού offroader εξεζητημένα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: KOLESA.RU
  • 23/10/2019

Όπως όλα δείχνουν το νέο Suzuki Jimny και τα σενάρια που το θέλουν να αποκτά περισσότερους τύπους αμαξώματος θα μας απασχολούν έως ότου η ιαπωνική φίρμα δώσει τη δικής απάντηση.

Έτσι, μετά την απρόσμενη επιτυχία της διπλοκάμπινης εκδοχής του, το ιαπωνικό offroader επιστρέφει ως πεντάθυρο, με στοιχεία εξοπλισμού που παραπέμπουν -όχι τυχαία- στις AMG εκδόσεις της Mercedes G-Class.

Οι θηριώδεις προφυλακτήρες, οι χαρακτηριστικές σε σχεδίαση ζάντες αλουμινίου και οι πρόσθετες εισαγωγές αέρα στο καπό αφήνουν να εννοηθεί ότι για την κίνηση του αυτοκινήτου δεν φροντίζει ο ατμοσφαιρικό κινητήρας του 1,5 λίτρου αλλά ένα κατά πολύ ισχυρότερο σύνολο.

Όλα αυτά όμως ανήκουν στη φαντασία του Ρώσου σχεδιαστική Nikita Chuyko και στη wish list κάθε αγνού οπαδού της τετρακίνησης που δεν θα έλεγε όχι σε ένα Suzuki Jimny με χώρους για πέντε και τα μπαγκάζια ενός long weekend.