H Pininfarina Battista θα παρουσιαστεί στο Pebble Beach


Η Battista, το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar της Automobili Pininfarina, πρόκειται να αποκαλυφθεί επίσημα στο Pebble Beach, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Concours d’Elegance» που θα πραγματοποιηθεί εκεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 4/8/2021

Πριν από περίπου δύο χρόνια, τα στελέχη της Automobili Pininfarina παρουσίασαν το πρωτότυπο ενός καινούργιου μοντέλου με σκοπό να δείξουν τις δυνατότητές τους αλλά και να εκτιμήσουν την πρόθεση του κοινού για αυτό και αποφασίσουν εάν θα το κατασκεύαζαν ή όχι.

Βεβαίως, το αυτοκίνητο αυτό δεν ήταν κάτι απλό –πως θα μπορούσε άλλωστε. Το πρωτότυπο ήταν η Battista, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar το οποίο έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 1.900 PS και μέγιστη ροπή 2.300 Nm! Οι μπαταρίες του έχουν ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 120 kWh και σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, μπορούν να κινήσουν το εκπληκτικό όχημα σε μια θεωρητική απόσταση έως 500 km.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, η Battista θα επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε λιγότερο από 2,0 sec, από τα 0-300 km/h σε λιγότερο από 12,0 sec(!), ενώ η τελική ταχύτητά της θα φτάνει τα 350 km/h. Τα στελέχη της Automobili Pininfarina ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να αποκαλύψουν την έκδοση παραγωγής του μοντέλου στην προσεχή εκδήλωση «Concours d’Elegance» η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του μήνα στο Pebble Beach.

Ως τότε, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες αποκαλύπτονται κάποια ελάχιστα στοιχεία από το αμάξωμα του αυτοκινήτου, τη διαμόρφωση των προφυλακτήρων του αλλά και τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα, τόσο εμπρός όσο και πίσω. Όπως έχει γίνει γνωστό, η Battista θα κατασκευαστεί μόνο 150 αριθμημένες μονάδες και η τιμή πώλησής της θα ξεκινά από τα 2.200.000 δολάρια (περίπου 1.850.000 ευρώ).