Η πιο φθηνή Countach προς πώληση με 61.840 km στο κοντέρ


Αν δεν μπορείτε να αποκτήσετε την Countach LPI 800-4, τότε μια παλιά έκδοση του supercar ίσως είναι μια καλή ευκαιρία.

  • 15/9/2021

Η Lamborghini λανσάρισε την Countach LPI 800-4, δίνοντάς μια σύγχρονη ερμηνεία του εμβληματικού αυτού αυτοκινήτου. Ενώ ορισμένοι δεν έχουν πειστεί ακριβώς για την επιστροφή της, όσοι έχουν τη δυνατότητα να την αγοράσουν δεν τους δίνεται άμεσα η ευκαιρία καθώς η νέα Countach έχει ήδη εξαντληθεί.

Οπότε τι μπορεί να κάνει κάποιος στην περίπτωση που θέλει να αγοράσει μία Countach; Μπορεί να στρέψει την προσοχή του στα κλασικά αυτοκίνητα, τα οποία κοστίζουν περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ σήμερα στην αγορά. Ωστόσο, εάν αυτό το ποσό χρημάτων είναι δυσβάσταχτο για κάποιον, υπάρχει μία φθηνότερη Countach, αλλά έχει ένα… θεματάκι, χρειάζεται πλήρη αποκατάσταση.

Η συγκεκριμένη είναι μια Lamborghini Countach LP500 S, γνωστή και ως 5000 S. Είναι η ανανεωμένη έκδοση του supercar που παρουσιάστηκε το 1982 όταν δέχτηκε έναν μεγαλύτερο κινητήρα και ανανέωση στο εσωτερικό. Προφανώς, το τελευταίο είναι ανύπαρκτο σε αυτό το όχημα, το οποίο απαιτεί πολλές εργασίες αποκατάστασης.

Σύμφωνα με την καταχώριση, το αυτοκίνητο ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση μέχρι το 2008 «όταν μπήκε σε συνεργείο για ένα πλήρες βάψιμο και ανακαίνιση του εσωτερικού». Δυστυχώς, η εταιρεία που δούλευε για την αποκατάσταση του αυτοκινήτου έκλεισε, αφήνοντας το στην κατάσταση που βλέπετε.

Ο πωλητής δηλώνει πώς  το αυτοκίνητο είναι πλήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου παρμπρίζ συν των εξαρτημάτων που αφαιρέθηκαν. Πρακτικά, είναι περισσότερο δουλειά συναρμολόγησης, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, ειδικά όταν αναφέρεται κάποιος σε αυτά τα αυτοκίνητα. Θετικό στοιχείο το γεγονός πώς έχει μόνο 61.840 χιλιόμετρα.

Εάν η συγκεκριμένα Lambo σε έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, να σας ενημερώσουμε πώς οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτή η Countach θα μπορούσε να κοστίσει έως και 211.000 ευρώ περίπου.