Η Porsche δοκιμάζει εντατικά τη νέα 911 turbo στο Nurburgring


Με έως και 640 ίππους από τον εξακύλινδρο boxer της η κορυφαία 911 θα διεκδικήσει επάξια και δικαίως τον τίτλο του υπερ- αυτοκινήτου. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/7/2019

O χρόνος για την επίσημη πρεμιέρα της κορυφαίας έκδοσης της νέας γενιάς της 911 της Porsche περνά και έτσι η γερμανική εταιρεία τη δοκιμάζει εντατικά. Μεταξύ άλλων και στο Nuerburgring, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί.

Ο λόγος βέβαια για την 911 turbo της γενιάς με τον κωδικό 992, που όπως και οι προκατοχοί της θα είναι διαθέσιμοι σε μια στάνταρ εκδοχή και στην S. Κινητήρας θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση του εξακύλινδρου boxer των 3,8 lt με τα διπλά turbo, ο οποίος θα συνδυάζεται κατά πάσα πιθανότητα με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις.

Κινητήριοι τροχοί όπως σε όλες τις τελευταίες γενιές της turbo θα είναι και οι τέσσερις, ενώ η απόδοση αναμένεται να φτάνει τα 600 PS στη στάνταρ έκδοση και τα 640 στην S. Γεγονός που αναμφίβολα προσδίδει στην νέα top 911 το status του super car.

Από πλευρά εικόνας το πίσω μέρος θα είναι παραδοσιακά πιο φαρδύ σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις, ενώ σημαντικό ρόλο στην όλη εικόνα θα παίζουν και οι τονισμένες απολήξεις της εξάτμισης. Όσο για την αεροτομή θα είναι σε μεγάλο βαθμό σταθερή. Στην πορεία θα προστεθεί στη γκάμα και η cabrio.