Η Porsche στον Πόλεμο των Άστρων


Ο σχεδιασμός αστρόπλοιων αποτελεί το νέο… χόμπι της Porsche μετά και τη συνεργασία της με τους παραγωγούς της ταινίας ο Πόλεμος των Άστρων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/10/2019

Μια απρόσμενη συνεργασία ανάμεσα στην Porsche και τους δημιουργούς τoυ νέου «επεισοδίου» της ταινίας ο Πόλεμος των Άστρων «αναγκάζει» τους ανθρώπους της γερμανικής φίρμας να εγκαταλείψουν τις συνήθεις ασχολίες τους και να επικεντρωθούν στον σχεδιασμό… αστρόπλοιων.

Μάλιστα το σχέδιο που θα προκριθεί θα συμμετάσχει στα γυρίσματα της ταινίας και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να δημοσιευθεί πριν την επίσημη πρεμιέρα της.

Οι σχεδιαστικές ομάδες των δύο πλευρών πρόκειται να συναντηθούν τόσο στην πόλη του San Francisco όσο και στην Στουτγάρδη, ώστε να ολοκληρωθεί το project του σχεδιασμού του νέου αστρόπλοιου.   

"Η ανάπτυξη ενός διαστημικού σκάφους με το DNA σχεδιασμού της Porsche αποτελεί μια συναρπαστική πρόκληση. Παρόλο που δεν φαίνεται να μοιράζονται πολλά στοιχεία με την πρώτη ματιά, οι δύο αυτοί κόσμοι έχουν παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία".

"Η στενή συνεργασία με την ομάδα σχεδιασμού Star Wars μάς εμπνέει και μας εντυπωσιάζει - είμαι βέβαιος ότι και οι δύο πλευρές μπορούν να αντλήσουν σημαντικά οφέλη από αυτή τη συνεργασία", δήλωσε σχετικά ο Michael Mauer, Αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού της Porsche.