Η Porsche θα φτιάξει μεγαλύτερο SUV πάνω από την Cayenne!


Το νέο SUV της Porsche θα είναι έτοιμο στο δεύτερο μισό της δεκαετίας, με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης και πιθανότατα με τρεις σειρές καθισμάτων. Ποιες πληροφορίες έγιναν γνωστές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/11/2021

Η Porscheείναι έτοιμη για άλλη μια φορά να ξεπεράσει τα όρια και να υπερβεί αυτό που ορίζει μια Porsche διαχρονικά. Το έκανε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 βλέποντας την εμπορική άνθηση των SUV και των crossover και λάνσαρε την Cayenneτο 2002, ενώ ακολούθησε το πιο compact σπορ crossover, η Macan  το 2013.

Τώρα λέγεται ότι είναι αποφασισμένη να το τολμήσει ξανά, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή μέσα αναπτύσσει ένα νέο μοντέλο που είναι μεγαλύτερο, μακρύτερο και φαρδύτερο από την Cayenne.

H Porsche Cayenne Turbo GT
H Porsche Cayenne Turbo GT

Αυτό έγινε γνωστό μετά από μία συνάντηση των ανθρώπων της εταιρείας από το Zuffenhausen με αντιπροσώπους των ΗΠΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τους οποίους οι εκπρόσωποι της Porsche τους παρουσίασαν ψηφιακές εικόνες με τη μορφή renderings, ενός μοντέλου που είναι μεγαλύτερο, μακρύτερο και φαρδύτερο από την Cayenne.

«Είναι ένα νέο στιλ οχήματος που είναι εν μέρει σεντάν, εν μέρει crossover», είπε ένας έμπορος της Porsche, περιγράφοντάς το νέο μοντέλο.

H Porsche Macan facelift
H Porsche Macan facelift

Ένας εκπρόσωπος της Porsche Cars North America είπε ότι η εταιρεία δεν θα σχολιάσει και δεν θα κάνει εικασίες για συγκεκριμένα μελλοντικά μοντέλα, αλλά πρόσθεσε ότι η γερμανική φίρμα έχει γίνει «πολύ ανοιχτή στο να μοιράζεται ιδέες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Porsche Unseen”, η πλειονότητα των οποίων δεν τα καταφέρνει πέρα από το στάδιο των ιδεών», αλλά χρησιμεύουν ως έμπνευση για την εταιρεία.

«Είμαστε ευτυχείς για τη δημιουργικότητα στην εταιρεία μας, καθώς εξερευνούμε συνεχώς νέες ευκαιρίες και πως θα μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο μέλλον», πρόσθεσε. «Το αν αυτά τα σχέδια προχωρούν από τις αποδόσεις και τις ιδέες για να φτάσουμε στο στάδιο της παραγωγής -πόσο μάλλον πώς θα διαμορφωθούν - δεν έχει αποφασιστεί.»

«Δεν μοιάζει πολύ με μία Porsche», είπε ένας αντιπρόσωπος που γνωρίζει το όχημα. «Έχει επίπεδη σχεδίαση πίσω, δεν μοιάζει με τα Macan και Cayenne».

Οι φήμες λένε ότι το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό της δεκαετίας και θα μπορούσε να διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων, πρώτη φορά για μια Porsche.

Αν και η Porsche  δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το σύστημα μετάδοσης κίνησης του οχήματος, οι έμποροι περιμένουν ότι θα είναι ένα plug-in υβριδικό κατά το λανσάρισμά του στην αγορά. Θα μπορούσε επομένως να ακολουθήσει και ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο.

H Porsche Macan facelift
H Porsche Macan facelift

Η νέα αυτή σειρά της Porsche  θα μπορούσε να σχετίζεται με ένα κορυφαίο ηλεκτρικό όχημα που λέγεται ότι εξελίσσει ο Όμιλος Volkswagen για την Audi, την Porsche και τη Bentley στη Γερμανία. Αυτό το όχημα φέρει την κωδική ονομασία Landjet και θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από τη νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Ομίλου VW στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Το 7θέσιο όχημα τριών σειρών που αναπτύσσεται από την Audi είναι μέρος του έργου Artemis και εξελίσσεται για τη δημιουργία και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών για ηλεκτρικά και αυτοματοποιημένα αυτοκίνητα του Ομίλου VW.

Στην ίδια συνάντηση, οι αντιπρόσωποι της γερμανικής φίρμας στις ΗΠΑ ενημερώθηκαν επίσης για τη στρατηγική της Porsche  για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Η Porsche  υπολογίζει ότι τα υβριδικά, ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα της θα αριθμούν περισσότερο από το 80% των συνολικών πωλήσεων της παγκοσμίως το 2030.

Η κεντρομήχανη Cayman coupe και η Boxster convertible θα είναι πλήρως ηλεκτρικές γύρω στο 2025, όπως είπαν οι αντιπρόσωποι. Επίσης, μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση της Macan αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023.

Ενώ μια πλήρως ηλεκτρική 911 έχει αποκλειστεί, μία υβριδική έκδοση αναμένεται πιθανότατα προς το τέλος της δεκαετίας.