Νέα Porsche Macan: Aναβαθμισμένη και έως 440 ίππους! (Video)


Η ανανεωμένη Porsche Macan αποκτά φρεσκαρισμένη εμφάνιση και περισσότερη ισχύ σε όλες τις εκδόσεις. Ποιες αλλαγές φέρνει.

  • 20/7/2021

Η Porsche αποφάσισε να δώσει στο best-seller μοντέλο της, την Macan, ένα ακόμα μικρής έκτασης facelift. Οι αλλαγές στο σχεδιασμό είναι πολύ μικρές, αν και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη με δεδομένο ότι η Macan είχε επίσης μία ανανεωμένη έκδοση μόλις πριν από δύο χρόνια, το 2019, ενώ μέσα στο επόμενο έτος αναμένουμε την έλευση της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης

Τώρα, υπάρχει ένας νέος μπροστινός προφυλακτήρας με διακριτικό ένθετο στο χρώμα του αμαξώματος, καθώς και πιο επιθετικός πίσω διαχύτης με 3D υφή στην επιφάνεια του.

Οι προβολείς LED με το Dynamic Light System της Porsche είναι πλέον στάνταρ σε όλα τα μοντέλα και υπάρχουν επτά νέα σχέδια τροχών από 19 έως 21 ίντσες. Υπάρχουν επίσης 14 νέα εξωτερικά χρώματα, ανάμεσα στα οποία και τα Papaya Metallic, Gentian Blue Metallic και Python Green.

Στο εσωτερικό είναι ελαφρώς ανασχεδιασμένη η κεντρική κονσόλα με αρκετούς νέους διακόπτες αφής στη θέση των φυσικών διακοπτών που υπήρχαν γύρω από την βάση του επιλογέα του κιβωτίου, αντίθετα με το σύστημα ψυχαγωγίας με την οθόνη αφής που είναι ακριβώς τα ίδια με διάμετρο 10,9 ιντσών. Εντελώς νέο είναι το τιμόνι που είναι δανεισμένο από την καινούρια 911.

Στα τεχνικά μέρη τώρα, οι εκδόσεις S και GTS έχουν αποκτήσει αυξημένη ισχύ, ενώ η Turbo καταργήθηκε τελείως.

Πιο συγκεκριμένα, στην κορυφή της γκάμας της Macan βρίσκεται πλέον η GTS με τον bi-turbo V6 των 2,9 λίτρων που αποδίδει 440 ίππους, με αύξηση ισχύος κατά 60 άλογα από το προηγούμενο μοντέλο. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται πλέον σε 4,3 δευτερόλεπτα και με το πακέτο Sport Chrono η τελική φτάνει τα 272 χλμ./ώρα. Επιπλέον, η GTS διαθέτει ένα βελτιωμένο πακέτο αερανάρτησης που χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 10 χιλιοστά.

Η Macan S από την πλευρά της, διαθέτει τον ίδιο V6 των 2,9 λίτρων (αντικαθιστώντας τον τρίλιτρο V6) που επίσης είναι ισχυρότερος κατά 26 άλογα στην έκδοση S, φτάνοντας τους 380 ίππους. Για την Macan S τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση ολοκληρώνονται σε 4,6 δευτερόλεπτα με την τελική να φτάνει στα 259 χλμ./ώρα.

Από την άλλη πλευρά, η βασική Macan έχει πλέον κάτω από το καπό της έναν αναβαθμισμένο 2λιτρο 4κύλινδρο turbo κινητήρα με την ισχύ να αυξάνεται στα 265 άλογα, από τα 245. Εδώ το 0-100 ολοκληρώνεται σε 6,2 δευτερόλεπτα και η τελική φτάνει τα 232 χλμ./ώρα. Όλες οι εκδόσεις κινητήρων συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων PDK και φυσικά το σύστημα ελέγχου πλαισίου και τετρακίνησης PTM.

Οι πωλήσεις της ανανεωμένης Porsche Macan θα ξεκινήσουν από το ερχόμενο φθινόπωρο με τις τιμές να ανακοινώνονται κοντά στο λανσάρισμα της από την ελληνική αντιπροσωπεία.