Η πρώτη φουλ ηλεκτρική Rolls Royce Spectre έρχεται το 2023!


Με τον πλέον επίσημο τρόπο η Rolls Royce ανακοίνωσε ότι το 2023 θα παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό της, την νέα Spectre. 

  • 30/9/2021

Η Rolls Royce επενδύει πλήρως στην ηλεκτροκίνηση και βάζει πλώρη για τον πλήρη «εξηλεκτρισμό» της, ο οποίος θα έχει ολοκληρωθεί το 2030, όπως ανακοίνωσε η πολυτελής βρετανική μάρκα δια στόματος του Διευθύνοντα Συμβούλου της, Torsten Müller-Ötvös.

Παράλληλα, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της με την ονομασία Spectre θα είναι έτοιμο το 2023. Η βρετανική εταιρεία που ανήκει πλέον στον Όμιλο BMW ανακοίνωσε πως άμεσα θα ξεκινήσει τις δοκιμές του ηλεκτρικού της μοντέλου σε πραγματικές συνθήκες και σε δημόσιους δρόμους με την ηλεκτρική Rolls-Royce να ταξιδεύει και σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το πρόγραμμα δοκιμών θα περιλαμβάνει την κάλυψη 2,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, που ισοδυναμούν με την χρήση… 400 ετών!

«Πρόκειται για την πιο σημαντική μέρα στην ιστορία της Rolls-Royce από την 4η Μαΐου του 1904. Εκείνη τη μέρα, οι ιδρυτές μας, Charles Rolls και Sir Henry Royce, συναντήθηκαν για πρώτη φορά και συμφώνησαν να δημιουργήσουν το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου», δήλωσε ο Torsten Müller-Ötvös.

Όπως φαίνεται από τις πρώτες teaser φωτογραφίες του μοντέλου που έδωσε στη δημοσιότητα η Rolls Royce, η νέα Spectre θα υιοθετεί ένα κλασσικού τύπου κουπέ αμάξωμα. Βέβαια, δεν μπορούμε να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα για την εμφάνισή της, μιας και το αυτοκίνητο καλύπτεται από βαρύ καμουφλάζ.

Δομικά, η Spectre δεν θα χρησιμοποιήσει κάποια πλατφόρμα της μητρικής BMW, όπως την πλατφόρμα CLAR του BMW Group που υιοθετούν οι νέες, αμιγώς ηλεκτροκίνητες i4 και iX, αλλά θα βασίζεται στο αλουμινένιο δάπεδο Architecture of Luxury των Phantom και Cullinan.

Όπως λένε οι ιθύνοντες της βρετανικής εταιρείας, η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει εξελιχθεί από την αρχή προκειμένου να φιλοξενεί και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, πέρα από τους V12 κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η νέα Spectre προγραμματίζεται να παρουσιαστεί το τέταρτο τρίμηνο του 2023.