Αποκλειστικές εικόνες της ηλεκτρικής Rolls-Royce Spectre!


Η Rolls-Royce προετοιμάζεται ταχύτατα για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και εξελίσσει την Spectre, το πρώτο της μοντέλο που θα κινείται αποκλειστικά από ηλεκτρική ενέργεια.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 27/12/2021

Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Rolls-Royce είναι από μόνη της μεγάλη είδηση. Πόσο μάλλον όταν έχουμε σε αποκλειστικότητα τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της ηλεκτρικής Spectreνα εμφανίζεται μπροστά στις κάμερες των φωτογράφων μας. Η Rolls-Royce έχει ανακοινώσει ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό της, η νέα Spectreθα παρουσιαστεί το 2023.

Μπορεί η Rolls-Royce να έχει ήδη δώσει μία πρώτη γεύση από την πολυαναμενόμενη Spectre με μερικές φωτογραφίες, αλλά οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δείχνουν περισσότερες λεπτομέρειες και γωνίες του πρωτοτύπου.

Η Rolls-Royce Spectre δεν είναι απλώς η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Rolls- Royce στην ιστορία, αλλά και ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο. Αντί να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο η πολυτελής βρετανική μάρκα και να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα CLAR της μητρικής BMW, που χρησιμοποιούν τα i4 και iX, η Rolls-Royce χρησιμοποιεί το ολοκαίνουριο αρθρωτό πλαίσιο αλουμινίου «Architecture of Luxury», που χρησιμοποιείται επίσης για τις Cullinan και Phantom. Μια πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστούν και τα επερχόμενα νέα μοντέλα της Rolls-Royce. Όπως λένε οι ιθύνοντες της βρετανικής εταιρείας, η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει εξελιχθεί από την αρχή προκειμένου να φιλοξενεί και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, πέρα από τους V12 κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Προς το παρόν, η Rolls-Royce δεν έχει προσδιορίσει την ισχύ που θα προσφέρουν οι ηλεκτροκινητήρες, αλλά μπορούμε να περιμένουμε ένα νούμερο περίπου 600-650 ίππων από διάταξη δύο ηλεκτροκινητήρων.

Σχεδιαστικά, το πρωτότυπο μπορούμε να δούμε ότι διατηρεί τις αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες του, ή πόρτες πούλμαν όπως τις αποκαλεί η Rolls-Royce, και μπορούμε επίσης να έχουμε μία πρώτη ιδέα από τη σχεδίαση του μπροστινού προφυλακτήρα. Αυτό βλέπουμε επίσης, είναι να επιλέγεται η split σχεδίαση για τα εμπρός φώτα, ένα μοτίβο που γνωρίζουμε ότι θα έρθει σε πολλά νέα μοντέλα της BMW τα επόμενα χρόνια. Τα πίσω φώτα μοιάζουν ακόμα με προσωρινά προπαραγωγής.

Η βρετανική εταιρεία είχε ανακοινώσει πως θα ξεκινήσει άμεσα τις δοκιμές του ηλεκτρικού της μοντέλου σε πραγματικές συνθήκες και σε δημόσιους δρόμους με την ηλεκτρική Rolls-Royce να ταξιδεύει και σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το πρόγραμμα δοκιμών θα περιλαμβάνει την κάλυψη 2,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, που ισοδυναμούν με την χρήση… 400 ετών!

Το επίσημο ντεμπούτο της νέας Spectre έχει προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο του 2023.