Η Renault αναβιώνει το "4" με ένα ηλεκτρικό crossover


Η γαλλική φίρμα αναβιώνει ιστορικά μοντέλα της με τη νέα εκδοχή του Renault 4 να παίρνει σειρά και να αφορά ένα retrostyle crossover με ηλεκτρικό κινητήρα.

  • 21/5/2021

Έχοντας ήδη ανακοινώσει το λανσάρισμα της νέας γενιάς «5», η Renault έχει στα σκαριά την επάνοδο, ενός από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της, του «4» που στη γαλλική αγορά είναι γνωστό και ως Quatrelle (4L)! 

Εξάλλου, ο CEO της Renault, Luca Di Meo έχει ήδη δηλώσει πώς «Θα αξιοποιήσουμε καλύτερα το παρελθόν μας» αφήνοντας να εννοηθεί πώς πολλά αυτοκίνητα από τη σύγχρονη ιστορία της γαλλική φίρμας θα αναβιώσουν.

Στις φωτογραφίες που βλέπετε απεικονίζεται η νέα γενιά από τα σχέδια που κατέθεσε η Renault για να κατοχυρώσει το σχήμα και το όνομά του στο Ευρωπαϊκό τμήμα ευρεσιτεχνίας.

Με την πρώτη ματιά γίνονται αντιληπτές οι καταβολές από τον προκάτοχό του, καθώς διατηρείται το ιδιότυπο σχήμα, με τα νέα φωτιστικά LED να κάνουν τη διαφορά. Σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα crossover με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, προϊδεάζοντας πώς θα αφορά σε ένα μοντέλο με χρηστικό αμάξωμα κατάλληλο για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου.

Οι καταβολές με το παρελθόν εντοπίζονται στα εμπρός φωτιστικά, όπως και στο πάνελ που τα συνδέει, στα πλαϊνά παράθυρα και την κολώνα C και γενικότερα στη σιλουέτα του που θυμίζει τον προκάτοχο. Στο πίσω μέρος οι ομοιότητες έχουν να κάνουν με τα δύο κάθετα (και ψηλότερα) τοποθετημένα φωτιστικά, αλλά και τα προστατευτικά ένθετα στον προφυλακτήρα.

4Ever

Να θυμίσουμε πώς η Renault έχει καταχωρήσει το όνομα 4Ever, που μπορεί να είναι αυτό που θα δώσει στη νέα γενιά, ενώ έχει ήδη σχεδιάσει και ένα λογότυπο για το νέο «4».

Αυτή τη χρονιά η γαλλική φίρμα θα γιορτάσει τα 60 χρόνια του ιστορικού της μοντέλου και ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να αποκαλύψει και τον διάδοχό του.

Σε ότι αφορά τις εκτιμώμενες τιμές πώλησης, με δεδομένο πώς το ηλεκτρικό «5» που πλαισιώνει το Zoe θα κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ, είναι αδύνατον το «4» με το οποίο μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα (CMF-EV) να κοστίζει περισσότερο.

Η πρώτη γενιά Renault 4 παρουσιάστηκε το 1961 και ήταν στην παραγωγή μέχρι το 1994 με πάνω από 8 εκατομμύρια πωλήσεις. Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή αυτοκίνητα της αγοράς, έχοντας ως αντιπάλους τα VW Beetle, Citroen 2CV και φυσικά το Mini.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Alpine A110 Legende GT 2021: Συνδυασμός άνεσης και απόδοσης