H Renault περικόπτει 2.000 θέσεις εργασίας στη Γαλλία


Όπως ανακοινώθηκε, η Renault πρόκειται να απολύσει 2.000 εργαζόμενούς της στη διαδικασία παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και να προσλάβει άλλους, χημικούς και προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/9/2021

Η ανάπτυξη των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πλεονάζον εργατικό δυναμικό στις γραμμές παραγωγής των αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

Αυτή η εξέλιξη ώθησε τα ανώτατα στελέχη της Renault να αποφασίσουν την επιπλέον περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας στα εργοστάσια και στα γραφεία της εταιρείας στη Γαλλία. Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει θα κάνει περίπου 4.600 απολύσεις συνολικά, λόγω της συνεχόμενης αύξησης ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η παραγωγή των οποίων δεν απαιτεί τον ίδιο αριθμό εργαζομένων όπως σε αυτά με θερμικό κινητήρα.

Ωστόσο, το αντιστάθμισμα σε αυτό θα είναι να προσλάβει 2.500 υπαλλήλους οι οποίοι θα ειδικεύονται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και χημικούς, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην εξέλιξη και παραγωγή μπαταριών και στη δημιουργία των καινούργιων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της εταιρείας.

Τα ανώτατα στελέχη της Renault έχουν ήδη ξεκινήσει συνομιλίες με τους εκπροσώπους των εργατικών συνδικάτων για να βρεθεί μια όσο το δυνατόν πιο συμφέρουσα λύση για όλους. Επιπλέον, έχουν δηλώσει ότι ως το 2025 πρόκειται να δημιουργήσουν δεκατέσσερα νέα μοντέλα εκ των οποίων τα επτά θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Μάλιστα, τα εννέα από αυτά τα 14 πρόκειται να κατασκευάζονται στα εργοστάσιά της που βρίσκονται στη Γαλλία, ώστε να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας.