Η ρετρό πτυχή του νέου Suzuki Jimny


H πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο αποκάλυψε μια διαφορετική πτυχή του Suzuki Jimny και ειδικότερα τις ρετρό εκδόσεις που υπογράφει η ιαπωνική φίρμα Damd.

  • 4/1/2020

Αν είστε λάτρεις του ρετρό αλλά και της εκτός δρόμου κίνησης, τότε οι προτάσεις της Damd δεν θα σας αφήσουν αδιάφορους. Η ιαπωνική φίρμα, η οποία ειδικεύεται στο extreme make over διαφόρων μοντέλων της τοπικής αγοράς, δημιούργησε αυτήν τη φορά δύο νέες εκδόσεις για το δημοφιλές Suzuki Jimny.

Και οι δύο εκδόσεις ξεχωρίζουν για τα ρετρό σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τους, με την πρώτη να παραπέμπει στο θρυλικό FordBronco και να ονομάζεται «Dronco» και τη δεύτερη να αποτίνει φόρο τιμής στο πρόγονο του σημερινού Suzuki Jimny.

Χωρίς οι παρεμβάσεις στις επιφάνειες του αμαξώματος να είναι εκτεταμένες, η τοποθέτηση νέας μάσκας, νέων προφυλακτήρων και η αντικατάσταση  των ζαντών αλουμινίου με μεταλλικές αποδείχθηκε αρκετά ώστε να αλλάξει πλήρως την εικόνα του Suzuki Jimny, o τετράγωνης λογικής σχεδιασμός του οποίο προσφέρεται για τη δημιουργία ρετρό εκδόσεων.

H ιαπωνική Damd δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πότε θα ξεκινήσει η διάθεση των νέων body kit για το Suzuki Jimny κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός του 2020.