H Seat θα παρουσιάσει την πρώτη της μοτοσικλέτα!


Πρακτικά το ηλεκτρικό eScooter που θα παρουσιαστεί στη Βαρκελώνη εισάγει την ισπανική εταιρία στην αγορά της μοτοσικλέτας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/11/2019

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Aston Martin για την κατασκευή της πρώτης της μοτοσικλέτας, έρχεται και η σειρά της Seat. Με την βασική διαφορά πως εδώ δεν πρόκειται για μία ειδική περίπτωση με σούπερ επιδόσεις και περιορισμένη παραγωγή, αλλά για ένα ηλεκτρικό σκούτερ ευρείας διαθεσιμότητας.

Όπως φαίνεται η ηλεκτροκίνηση διανοίγει νέους ορίζοντες στους παραδοσιακούς κατασκευαστές αυτοκινήτων και τους επιτρέπει να μπουν ακόμη και στα δίτροχα. Τώρα, στην περίπτωση του eScooter η Seat αναφέρει πως ο χαρακτήρας του και οι επιδόσεις του θα είναι εφάμιλλες με εκείνες ενός συμβατικού σκούτερ 125 cc.

Η ισπανική εταιρία θα συνεργαστεί με την κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Silence (με έδρα τη Βαρκελώνη) μιας και το eScooter θα πουληθεί τόσο σε ιδιώτες πελάτες όσο και σε στόλους υπηρεσιών sharing. Η επίσημη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη στα πλαίσια του Smart City Expo World Congress.

Ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo δήλωσε ότι «η συνεχής ανάπτυξη των μεγαλουπόλεων καθιστά την αποτελεσματική κινητικότητα ως μια από τις κύριες προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν. Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα στη στρατηγική μας για την αστική μικρό-κινητικότητα, επιβεβαιώνοντας το λανσάρισμα του πρώτου eScooter στην ιστορία της μάρκας».