Η Skoda έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ινδία για την Covid-19


Η Skoda Auto έστειλε υγειονομικό και ιατρικό εξοπλισμό στην Ινδία για να συμβάλλει με τον τρόπο της στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην ασιατική χώρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/6/2021

Τα στελέχη της Skoda αποφάσισαν να δράσουν και να συνδράμουν την κυβέρνηση και τους κατοίκους της Ινδίας στην προσπάθεια που καταβάλλουν εκεί για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Έτσι, οργάνωσαν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως και τη δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ, επιπλέον, για να καλύψουν όσο το δυνατόν τις ανάγκες που υπάρχουν σε ιατρικά μηχανήματα, νοσοκομειακές φιάλες οξυγόνου και λοιπό υγειονομικό υλικό.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δύο αεροπορικές αποστολές με μεγάλα αεροσκάφη μεταφοράς cargo, τα ρωσικά Ilyushin IL-76. Το πρώτο, μετέφερε 8.500 ιατρικές συσκευές που μπορούν να αυξήσουν την οξυγόνωση του αίματος κατά 75% στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ το δεύτερο είχε ως κύριο φορτίο μία γιγάντια γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου, η οποία πλαισιωνόταν από μερικές εκατοντάδες νοσοκομειακές φιάλες οξυγόνου.

Η Skoda δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ινδία σε μεγαλύτερο βαθμό από οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία του Ομίλου VAG. Διαθέτει εργοστάσιο στην πόλη Shendra, στα κεντροδυτικά της Ινδίας, στο οποίο κατασκευάζονται τα αυτοκίνητά της που προορίζονται για την εγχώρια αγορά. 

Επίσης, κοντά στη Βομβάη, έχει δημιουργήσει τόσο ένα Κέντρο Σχεδιασμού όπως και ένα τεχνολογικό κέντρο. Θυμίζουμε ότι τα στελέχη τής Skoda που εργάζονται σε αυτά σχεδίασαν, εξέλιξαν και δημιούργησαν το Kushaq, ένα καινούργιο crossover μοντέλο το οποίο προορίζεται για την ινδική αγορά αυτοκινήτου.