Η Sony ξεκαθαρίζει (πάλι...) ότι δεν σκοπεύει να φτιάξει αυτοκίνητο


Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ με το αυτοκίνητο της Sony θέλει υψηλά στελέχη της εταιρίας να δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να μπουν στην αυτοκινητοβιομηχανία. Μέχρι βεβαίως να το... ξανασκεφτούν.

  • 23/1/2021

Πριν λίγες ημέρες σας παρουσιάσαμε εδώ το αυτοκίνητο της Sony να κάνει δοκιμές, κάτι που άφηνε σαφείς υπόνοιες ότι το πρόγραμμα του Vision-S θα βγει σε παραγωγή. Όμως οι άνθρωποι της Sony επιστρέφουν, επιμένοντας στην αρχική τους θέση ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην κατασκευή του.

Σε δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Sony στο αμερικάνικο Car And Driver γίνεται ξεκάθαρο ότι το αυτοκίνητο που εντυπωσίασε στην περσινή έκθεση CES δεν πρόκειται να βγει στην μαζική παραγωγή. Απλά θα χρησιμοποιηθει για να γίνουν δοκιμές νέων τεχνολογιών, ιδίως σε ότι έχει να κάνει με την αυτόνομη οδήγηση.

Η δήλωση που έγινε στο Car and Driver υποστηρίζει ότι προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια για παραγωγή ή πώληση αυτοκινήτων. Καθώς όμως η κινητικότητα γίνεται όλο και πιο σύνθετη, η Sony μελετά το πως θα μπορούσε να συνεισφέρει στην αυτόνομη οδήγηση. 

Παράλληλα θέλει να εκμεταλλευτεί και την μεγάλη εμπειρία της στην ηλεκτρονική ψυχαγωγία, εξελίσσοντας τα νέα συστήματα που θα έρθουν στο μέλλον.

Αυτά προς το παρόν και για αυτό το 15θήμερο. Τίποτα δεν αποκλείει σε λίγες ημέρες να ξαναδούμε το Vision-S σε ένα νέο επεισόδιο του σίριαλ που θα αλλάζει όλα τα παραπάνω και θα το φέρνει και πάλι κοντά στην παραγωγή. Όχι βέβαια ως προϊόν της Sony αλλά σε συνεργασία με κάποιον μεγάλο κατασκευαστή αυτοκινήτων (κάτι αντίστοιχο που συζητείται για την Apple και την Hyundai). Ίδωμεν.