Το αυτοκίνητο της Sony δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους (Video)


Η διαδικασία εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου πρωτότυπου Vision-S συνεχίζεται, αυτή τη φορά σε δημόσιους δρόμους, όπως είχε ανακοινώσει η ιαπωνική εταιρεία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/1/2021

Όταν πέρυσι η Sony ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δημιουργήσει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο τετραθέσιο όχημα, προκάλεσε έκπληξη.

Το Vision-S, όπως ονομάζεται το πρωτότυπο του παρουσίασε πριν από έναν χρόνο στην αμερικανική έκθεση τεχνολογίας «CES», έχει σκοπό να δείξει στις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει η ιαπωνική εταιρεία αναφορικά τις μπαταρίες και τα συστήματα που είναι απαραίτητα σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, οι άνθρωποι της Sony ξεκίνησαν δοκιμές εξέλιξης του Vision-S στο δημόσιο οδικό δίκτυο της Αυστρίας και σε τυπικά χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες. Η εταιρεία δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο μπορούμε να δούμε πλάνα από τη διαδικασία. 

Το όχημα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι έχουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 272 PS. Σύμφωνα με την εταιρεία, το αυτοκίνητο επιταχύνεται στη διαδικασία 0-100 km/h σε 4,8 sec, ενώ διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου δύο.

Τέλος, για τους επαγγελματίες αλλά και τους λάτρεις της κινηματογράφησης και της φωτογραφίας, να αναφέρουμε ότι κάποια από τα πλάνα του βίντεο έχουν ληφθεί με τη χρήση του «Airpeak», του νέου drone που έχει κατασκευάσει η Sony και το οποίο μπορεί να μεταφέρει κάμερες της σειράς «Alpha». Μάλιστα στον χρόνο 0:58’’ του βίντεο εμφανίζεται φευγαλέα και αυτό.