Η Subaru ανέστειλε την παραγωγή της λόγω του «Hagibis»


To πέρασμα του τυφώνα «Hagibis», που προκάλεσε μεγάλες ζημιές και θύματα στην Ιαπωνία, ανάγκασε τη Subaru να διακόψει την κατασκευή αυτοκινήτων για περίπου μία εβδομάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/10/2019

Όπως έγινε γνωστό, η παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιο της Subaru που βρίσκεται στη νομαρχία της Ota Gunma θα ανασταλεί έως περίπου τις 25 Οκτωβρίου. Αιτία είναι κάποιες καταστροφές που έγιναν στις εγκαταστάσεις του και σε κάποια από τα αποθηκευμένα εξαρτήματα εξαιτίας του τυφώνα «Hagibis», ο οποίος έπληξε την Ιαπωνία στις 11-12 Οκτωβρίου, καθώς και μια σχετική έλλειψη εξαρτημάτων από τους προμηθευτές της. Οι τελευταίοι, επίσης πρέπει να αποκαταστήσουν τις ζημιές στις εγκαταστάσεις τους. 

Εκπρόσωπος της Subaru δήλωσε σχετικά: «Αυτοί οι προμηθευτές εργάζονται για να επαναφέρουν σε κανονικό ρυθμό την παραγωγική διαδικασία τους και έχουν την ηθική και υλική υποστήριξή μας. Ωστόσο, αναμένουμε κάποια μείωση στην προμήθεια μηχανικών μερών και άλλων εξαρτημάτων προς τη Subaru». Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζονται περίπου 2.500 οχήματα ημερησίως.