Η σύγχρονη Alfa Romeo 33 Stradale είναι ένα έργο τέχνης


Η Alfa Romeo μάς έχει προσφέρει στο παρελθόν ουκ ολίγες αφορμές για να αποθεώσουμε την τέχνη της αυτοκίνησης. Η σύγχρονη ψηφιακή αποτύπωση της εμβληματικής 33 Stradale αποτελεί ακόμα μία.

  • 23/2/2021

Όσοι έχουν ακολουθήσει την πορεία της αυτοκίνησης από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα μέχρι και σήμερα θα συμφωνήσουν ότι οι χρυσές εποχές της δεκαετίας του 1960 και του 1970 έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Οι φόρμες, τα σχήματα και οι ποιότητες θυσιάστηκαν στην προσπάθεια κατάκτησης της μαζικότητας και της μεγιστοποίησης του κέρδους, με την αναπόφευκτη ανάπτυξη της τεχνολογίας να μην μπορεί να λειτουργήσει ως ένα ικανοποιητικό αντίβαρο των όσων απωλέσθησαν.

Είναι σχεδόν σίγουρο, λοιπόν, ότι προτάσεις όπως η Alfa Romeo 33 Stradale δεν πρόκειται να επιστρέψει στη γραμμή παραγωγής, αυτό παρ’ όλα αυτά δεν μας απαγορεύει να θαυμάζουν την αναβίωσή της σε έναν θαυμαστό ψηφιακό κόσμο.

Για την υλοποίηση ενός εντυπωσιακού από κάθε άποψη σχεδιαστικού project εργάστηκαν οι Andrea Castiglione, Steffen Hess, Marco Zafferana, Christian Schutz και Sergio La Gattuta, επαναφέροντας στο προσκήνιο της επικαιρότητας ένα αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1967 και παράχθηκε σε μόλις 18 αντίτυπα.

Σε ό,τι αφορά στη σύγχρονη εκδοχή του, από την Stradale 33 Visione δεν λείπουν οι σχεδιαστικές αναφορές στο ένδοξο παρελθόν της ιταλικής φίρμας, φωτίζοντας ταυτόχρονα και το μονοπάτι που θα πρέπει να ακολουθήσει στο μέλλον αν θέλει να ανακτήσει τη χαμένη λάμψη της.

Κάθε προσπάθεια να τοποθετήσεις την Alfa Romeo Stradale 33 Visione σε ένα πλαίσιο λογικής είναι μάλλον καταδικασμένη να αποτύχει, ωστόσο, επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία εμείς θα συνεχίζουμε να ονειρεύομαστε την επιστροφή της μιλανέζικης φίρμας στον θρόνο της με κάθε μέσο και κάθε κόστος.