Η σύγχρονη Alfa Romeo Duetto Stradale είναι ένα όνειρο


Η ονειρεμένη Alfa Romeo Duetto Stradale μάς ταξιδεύει στον θρυλικό αγώνα των χιλίων μιλίων, συνδέοντας με ένα ξεχωριστό και άκρως εντυπωσιακό τρόπο το χθες με το σήμερα

  • 17/5/2020

Τα όνειρα δεν «κοστίζουν» ακόμα και όταν γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ποτέ. Αν μάλιστα σε αυτά πρωταγωνιστούν τετράτροχα όπως η σύγχρονη εκδοχή της Alfa Romeo Spyder Duetto Stradale τότε εύχεσαι να κρατήσουν για πάντα.

To εντυπωσιακό σχεδιαστικό πρωτότυπο ανήκει στον Ισπανό φοιτητή βιομηχανικού σχεδιασμού Iago Valino, o οποίος εμπνεύστηκε από τις προτάσεις της Alfa Romeo που πρωταγωνίστησαν στον θρυλικό αγώνα των χιλίων μιλίων πριν από σχεδόν έναν αιώνα, φτάνοντας στη δημιουργία της εκθαμβωτικής  Alfa Romeo Duetto Stradale.

Χωρίς οροφή με δύο μόνον θέσεις και τον κινητήρα τοποθετημένο στις πλάτες του οδηγού και του συνοδηγού, η κατακόκκινη Duetto Stradale υπερβαίνει ακόμα και τη ζωηρή φαντασία των πιστών οπαδών της ιταλικής φίρμας.

Κάθε γωνία του σχεδιαστικού πρωτότυπου του Ισπανού Iago Valino  αποτελεί και ένα μικρό έργο τέχνης που έχει δεχθεί όλη την απαραίτητη φροντίδα ώστε να καταφέρει να αναδείξει τις ιδιαίτερες πτυχές του και τις σπάνιες αξίες που πρεσβεύει.

Δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Alfa Romeo, η οποιαδήποτε σκέψη για την παραγωγή ενός αυτοκινήτου που θα ξεφεύγει από την πεπατημένη φαντάζει ουτοπική, ενώ δεν είναι  μεγάλο και το διάστημα που έχει περάσει από την εποχή που η μιλανέζικη φίρμα τοποθετούσε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την πολυδιαφημισμένη 4C η οποία εκτός των άλλων σήμανε και την επιστροφή των Ιταλών σε αμερικανικό έδαφος μετά από αρκετά χρόνια.

Ας είναι. Ακόμα κι αν «ψηφιακή» Alfa Romeo Duetto Stradale δεν αποκτήσει ποτέ σάρκα και οστά, θα αποτελεί ένα από τα πλέον εντυπωσιακά σχεδιαστικά πρωτότυπα που έχουν φορέσει τα σήματα της μιλανέζικής φίρμας.

Διαβάστε επίσης:

Η μελλοντική Alfa Romeo 4C είναι μια πραγματική θεά

Η Alfa Romeo Mito GTA θα είχε γράψει ιστορία αν...