Η τελευταία Bugatti Chiron με τον θρυλικό W16 κινητήρα βγαίνει στο σφυρί


Η Bugatti αποχαιρετά μετά από από 20 χρόνια κυκλοφορίας τον θηριώδη κινητήρα W16, με την ιδιαίτερη Chiron Profilee να πωλείται σε δημοπρασία που θα γίνει στο Παρίσι. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BUGATTI
  • 30/1/2023

Η Bugatti Chiron Profilee είναι ένα μοναδικό κομμάτι στην οικογένεια της γαλλικής μάρκας, καθώς αποτελεί το αποχαιρετιστήριο μοντέλο της σειράς των W16 κινητήρων της εταιρείας.

Ήδη έχουν γίνει sold-out και οι τελευταίες Mistral, Bolide και Chiron, και τώρα ήρθε η σειρά της Chiron Profilee να βρει το δικό της «σπίτι», αφού θα διατεθεί σε δημοπρασία σε 2 μέρες, την 1η Φεβρουαρίου, στο Παρίσι. Η Chiron Profilee γεννήθηκε από την ανάγκη των πελατών της Bugatti για μία πιο ακραία εναλλακτική στη Chiron Sport, που όμως δεν θα έχανε τίποτα σε απόδοση και άνεση.

Το μοντέλο φαντάζει ακόμα πιο εξωπραγματικό, και οι λάτρεις της Bugatti είναι «τυχεροί» που υπάρχει, αν αναλογιστεί κανείς ότι παραλίγο να μη βγει στην παραγωγή λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας που είχε η αυτοκινητοβιομηχανία με την κατασκευή της «συμβατικής» -αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι- Chiron. Η Bugatti αποχαιρετά τον θρυλικό της κινητήρα με το τετραπλό turbo, W16, ο οποίος μάλιστα έκλεισε τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του τον περασμένο Ιούλιο

Το μοντέλο κατέφθασε πρόσφατα στο Carrousel du Louvre του Παρισιού, και θα δημοπρατηθεί από την RM Sotheby's, με τον νέο της ιδιοκτήτη να είναι στη μοναδικά προνομιούχο θέση να έχει στην κατοχή του το τελευταίο μοντέλο της Bugatti με μοτέρ W16. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου, το υπερόχημα των Γάλλων αναμένεται να «πιάσει» 4,2 - 5,5 εκατ. ευρώ. 

Ο Christophe Piochon, Πρόεδρος της Bugatti Automobiles, δήλωσε: «Η άνευ προηγουμένου ζήτηση για τα μοντέλα Chiron σήμαινε ότι, παρά όλες τις εξελίξεις και τις δοκιμές που είχαμε ήδη κάνει, δεν μπορούσαμε να φέρουμε το Profilée στην παραγωγή. Αλλά πώς θα μπορούσαμε να μην τελειώσουμε ένα τόσο όμορφα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αυτοκίνητο; Η προσφορά του προς πώληση σε δημοπρασία μέσω της RM Sotheby's θα δώσει στους πελάτες μας, αλλά και στους θαυμαστές της Bugatti σε όλο τον κόσμο, μια ευκαιρία να αποκτήσουν και να απολαύσουν αυτό το πραγματικά ιστορικό αυτοκίνητο».