Η αντικατάσταση κλειδιού μιας Bugatti Chiron κοστίζει... όσο ένα Mitsubishi Space Star


Μπορείτε να αποκτήσετε το hypercar των 1.500 PS και των 1.600 Nm με περίπου 2,8 εκατ. ευρώ, αλλά το κόστος συντήρησής του... ξεπερνά κάθε φαντασία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 10/1/2023

Όταν έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις ένα hypercar σαν την Bugatti Chiron των περίπου 2,8 εκατ. ευρώ, προφανώς έχεις και τη δυνατότητα να το συντηρήσεις και ελάχιστα ασχολείσαι με το κόστος χρήσης του. Τουλάχιστον προκαταβολικά.

Αξιοποιείς και την εγγύηση των 4 ετών και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, για να απολαύσεις τους 1.500 PS και τα 1.600 Nm του W16 κινητήρα 8 λίτρων με τα τέσσερα turbo. Ωστόσο, στο video που δημοσιεύτηκε στο κανάλι The Hamilton Collection του YouTube, ο Steve Hamilton, ιδιοκτήτης μιας Chiron - αλλά και πολλών άλλων hypercars συνολικής αξίας 30 εκατ. δολαρίων - περιγράφει το κόστος χρήσης της σε βάθος δεκαετίας, με τιμές που ζαλίζουν.

Κάτι περισσότερο από 10.720 ευρώ κοστίζει το «κλασικό» ετήσιο service της Chiron, με αλλαγή λαδιών, φίλτρου, υγρών φρένων κλπ, ενώ για το «μεγάλο», που πρέπει να γίνεται κάθε 4 χρόνια, θα χρειαστούν «μόλις» 31.706 ευρώ.

Επιπλέον, μία φορά το χρόνο, χρειάζονται αλλαγή τα πίσω φωτιστικά σώματα. Έκαστο κοστίζει σχεδόν 9.000 ευρώ. Ωστόσο, πρόκειται για σετ των 5, οπότε προσθέτουμε άλλα 45.000 ευρώ. Κάθε 5 χρόνια επιβάλλεται αλλαγή ελαστικών και αυτά που προτείνει η Bugatti κοστίζουν σχεδόν 7.880 ευρώ.

Την… προσευχή του πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης για τον εντυπωσιακό κινητήρα, καθώς αν χαλάσει, θα πρέπει να αντικατασταθεί για μόλις 798.625 ευρώ. Με τα ίδια χρήματα, μπορεί κάποιος να αποκτήσει 4 Lamborghini Urus και να του μείνουν και κάποια στην τσέπη!

Και αν κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι για ένα τέτοιο hypercar, αυτές οι τιμές δε θα πρέπει να προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη, το κόστος αντικατάστασης ενός χαμένου κλειδιού πραγματικά εντυπωσιάζει: 12.626,50 ευρώ. Με 225 ευρώ περισσότερα, μπορεί κάποιος να κάνει δικό του στην Ελλάδα… ένα Mitsubishi Space Star για να κινείται στην πόλη!

Δείτε αναλυτικά το κόστος της 10ετούς χρήσης της Bugatti Chiron στο video που ακολουθεί: