Η Τesla "ανοίγει" τους superchargers σε όλους, αλλά με αυξημένο κόστος φόρτισης


Όπως ανακοινώθηκε, η Tesla εκπόνησε ένα πρόγραμμα χάρη στο οποίοι οι ταχυφορτιστές της θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από οχήματα άλλων εταιρειών για τη φόρτιση των μπαταριών τους, με το ανάλογο κόστος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 2/11/2021

Εκπρόσωπος της Tesla Inc. ανακοίνωσε ότι η εταιρεία ανοίγει πλέον το δίκτυο ταχυφορτιστών της και θα επιτρέπει τη φόρτιση αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, αρκεί αυτά να διαθέτουν το κατάλληλο σύστημα «Combined Charging System» («CCS») το οποίο χρησιμοποιεί η αμερικανική εταιρεία. 

BIG DEALS

Είναι η πρώτη φορά που η Tesla αποφασίζει να το κάνει αυτό, με την αρχή να γίνεται στις ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το πρόγραμμα θα αρχίσει πιλοτικά από την Ολλανδία όπου θα οι ταχυφορτιστές της θα είναι διαθέσιμοι σε δέκα σημεία ανά τη χώρα.

Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών θα πρέπει να «κατεβάσουν» την αντίστοιχη εφαρμογή τής Tesla στο κινητό τηλέφωνό τους για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στους ταχυφορτιστές. Επίσης, έγινε γνωστό ότι η χρέωση γι’ αυτούς θα είναι λίγο μεγαλύτερη απ’ ό,τι για τους ιδιοκτήτες μοντέλων τής αμερικανικής εταιρείας, για τη χρήση των εγκαταστάσεών της.

Προς το παρόν, οι Γερμανοί κατασκευαστές (Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche και Volkswagen) και η Ford χρησιμοποιούν το σύστημα «CCS» για τη φόρτιση των μοντέλων τους. Η Tesla έλαβε αυτήν την απόφαση με σκοπό να κάνει πιο προσιτή την ταχυφόρτιση σε δημόσιες εγκαταστάσεις «αλλά και για να υποστηρίξουμε την αποστολή μας να επιταχύνουμε τη μετάβαση του κόσμου προς την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές», όπως αναφέρει σε δήλωσή της.