Η Tesla αρχίζει την παραγωγή στην Κίνα


Τα στελέχη της Tesla προγραμματίζουν να ξεκινήσει η παραγωγή του Model 3 και των υπόλοιπων μοντέλων της στην Κίνα, ως το τέλος Οκτωβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/10/2019

Το χρονοδιάγραμμα που έχουν κάνει στην Tesla αναφέρει ότι θα αρχίσει η κατασκευή των αυτοκινήτων της στο εργοστάσιό της στην ασιατική χώρα. Κόστισε περίπου 1.830.000.000 ευρώ και είναι το πρώτο της εταιρείας που δημιουργήθηκε εκτός των ΗΠΑ, καθώς και το πρώτο που ανήκει εξ’ ολοκλήρου σε ξένους επιχειρηματίες, επί κινεζικού εδάφους, πάντα για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τα στελέχη της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι στόχος τους είναι ως το τέλος του 2019, να κατασκευάζονται σε αυτό 1.000 Model 3 την εβδομάδα, αριθμός που αναμένεται να μειώσει σημαντικά τον χρόνο αναμονής για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η φιλοδοξία των ανθρώπων της Tesla δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί στον βαθμό που αναμένουν λόγω δυσχερειών με τους προμηθευτές και την απόδοση των νεοπροσληφθέντων  εργατών. Εάν το εργοστάσιο λειτουργήσει με τον τρόπο που έχει οριστεί, θα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για κατασκευή 500.000 αυτοκινήτων σε όλα τα εργοστάσια της Tesla, ως το τέλος του έτους. Η εταιρεία, θα κατασκευάζει και μπαταρίες στην ασιατική χώρα, σε συνεργασία με εγχώριους προμηθευτές.