Το Tesla Model 3 είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο στην Ολλανδία


Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως η Tesla και κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο πουλά σαν ζεστό ψωμί στη Νορβηγία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/10/2019

Πλέον το αμερικανικό ηλεκτρικό μοντέλο κατακτά μία ακόμη ευρωπαϊκή αγορά και μάλιστα προσπερνώντας σε πωλήσεις το VW Polo. Μάλιστα, η Ολλανδία είναι πλέον η σημαντικότερη αγορά για την Tesla αφού ποσοτικά τα νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα. Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο πωλήθηκαν 5.678 αυτοκίνητα, σχεδόν τέσσερις φορές πάνω από τις πωλήσεις Αυγούστου.

Αυτόματα η ζήτηση για το Model 3 ανέδειξε την Tesla ως την δημοφιλέστερη εταιρία της χώρας για το συγκεκριμένο μήνα. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως έγιναν μαζικές ταξινομήσεις του αυτοκινήτου τον περασμένο μήνα. Επίσης, να πούμε πως η διάθεση του Model 3 στην Ευρώπη ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, στις τρεις βασικές αγορές που είναι της Ολλανδίας, της Γερμανίας και της Νορβηγίας.

Η τιμή του Tesla Model 3 στην Ευρώπη είναι στις 43.390 ευρώ και από εκεί διαμορφώνεται ανάλογα με τους δασμούς της κάθε αγοράς. Η αυτονομία με μια φόρτιση είναι στα 380 km όταν ο άμεσος ανταγωνιστής του, το VW ID.3, θα έχει από 330 km (στα 550 με την μεγάλη μπαταρία) και θα κοστίζει πολύ φτηνότερα στις 30.000 ευρώ.

Εννοείται πως στην Ολλανδία υπάρχουν κίνητρα και φοροαπαλλαγές, τόσο στην λιανική αγορά όσο και στην χρονομίσθωση. Πάντως, στην Ολλανδία από τις αρχές του έτους η VW έχει πουλήσει 36.449 αυτοκίνητα έναντι 13.991 Tesla. Στη Νορβηγία η Tesla πούλησε 3.300 Model 3 στο τρίμηνο Ιούλιος-Σεπτέμβριος, περίπου 900 παραπάνω από την VW.