Η Tesla εξελίσσει ένα ηλεκτροκίνητο van


Η παραγωγή ενός ηλεκτροκίνητου van περιλαμβάνεται στα μελλοντικά σχέδια της Tesla σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από το εσωτερικό της καλιφορνέζικης φίρμας.

  • 6/6/2020

Την περαιτέρω ανάπτυξη της γκάμας της προγραμματίζει η Tesla προσθέτοντας σε αυτή επιβατικές και επαγγελματικές προτάσεις. Ανάμεσά τους και ένα ηλεκτροκίνητο van με δυνατότητα μεταφοράς έως και 12 επιβατών το οποίο θα απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και ιδιώτες.

Ο Elon Musk μίλησε ανοικτά για την ανάγκη εξηλεκτρισμού τόσο των φορτηγών όσων και εκείνων των οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες μεταφοράς προσωπικού.

Με δεδομένο ότι ο ευρωπαϊκός ανταγωνισμός προσφέρει ήδη τέτοιου είδους προτάσεις -το Peugeot e-Traveller είναι ένα από αυτά- η απόφαση της Tesla να δραστηριοποιηθεί στη συγκεκριμένη κατηγορία φαντάζει λογική, μπολιάζοντας τα αδιάφορα κατά τ’ άλλα van με την τεχνολογία αιχμής που έχει αυτήν τη στιγμή στα χέρια της.

Να θυμίσουμε ότι η Tesla εξελίσσει ήδη μια νέα τεχνολογία μπαταριών η οποία θα ενισχύσει όχι μόνο την ενεργειακή πυκνότητα αλλά και τη διάρκεια ζωής των συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Γνωστές και ως οι μπαταρίες των ενός εκατομμυρίου μιλίων, αναμένεται να αποτελέσουν το νέο υπερόπλο της Tesla ειδικά σε εκείνες τις κατηγορίες αυτοκινήτων που χρησιμοποιούνται και για εμπορική χρήση.

Ο Elon Musk ξεκαθάρισε ότι το ηλεκτροκίνητο van βρίσκεται στα πρώτα στάδια της εξέλιξής του, συνεπώς το πέρασμά του στη γραμμή παραγωγής θα ακολουθήσει το λανσάρισμα των Tesla Roadster και της δεύτερης γενιάς του επαναστατικού Model S.