Η Tesla ξεκινά την εξέλιξη ενός αυτοκινήτου πόλης


ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η TESLA, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΠΡΟΣΙΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.

  • 16/6/2020

Η φήμη ότι η Tesla πρόκειται να προχωρήσει στην εξέλιξη ενός μικρού -για τα δεδομένα των Αμερικανών- αυτοκινήτου κυκλοφορεί εδώ και καιρό στους διαδρόμους της καλιφορνέζικης φίρμας.

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συνδύασαν την πληροφορία αυτή με την απόφαση της Tesla να δημιουργήσει μια μονάδα παραγωγής στην καρδιά της Ευρώπης, κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των βασικών ανταγωνιστών της.

Η επιβεβαίωση των προθέσεων της αμερικανικής φίρμας, βέβαια, έρχεται από την Κίνα, από την οποία η Tesla ευελπιστεί ότι θα «αντλήσει» τους σχεδιαστές που θα δημιουργήσουν το μικρότερο και πιο προσιτό μοντέλο της ιστορίας της.

Το κάλεσμα της Tesla αφορά όλους τους σχεδιαστές αρκεί να μην προέρχονται από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η αμερικανική φίρμα θα θέλει να αποφύγει την επανάληψη τετριμμένων σχεδιαστικών προτύπων και να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους οι οποίο δεν έχουν πρόσβαση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το «μικρό» και προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Tesla θα ξεπερνά σε μήκος τα τέσσερα μέτρα και θα υιοθετεί τις αναλογίες εντός πεντάθυρου hatchback, αποτελώντας το αντίπαλο δέος προτάσεων όπως το VW ID.3, οι πωλήσεις του οποίου ξεκινούν στις 17 Ιουνίου.