Ξεκινούν οι πωλήσεις του Volkswagen ID.3


Η γερμανική εταιρία έχει ορίσει τη 17η Ιουνίου ως την ημερομηνία έναρξης των πωλήσεων του ηλεκτρικού ID.3, στις περισσότερες Ευρωπαϊκές αγορές.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 11/6/2020

Η κίνηση αυτή θεωρείται σημαντική, καθώς το ID.3 ουσιαστικά αποτελεί τον αντικαταστάτη του Golf, σε έναν ηλεκτρικό κόσμο. Παρόλα αυτά, τα προβλήματα που ταλανίζουν την ύπαρξή του, ακόμα δεν έχουν λυθεί. Οι πρώτες πωλήσεις θα αφορούν αποκλειστικά την περιορισμένης παραγωγής First Edition, με τους ενδιαφερόμενους να έχουν να διαλέξουν μεταξύ δύο επιλογών.

Εάν πραγματικά βιάζονται να αποκτήσουν το ηλεκτρικό ID.3, θα το έχουν στα χέρια τους στις αρχές Σεπτεμβρίου, μαζί με ένα πιστοποιητικό «ID.3 1st Mover Club» της Volkswagen. Υπάρχει όμως εδώ μία παγίδα, καθώς το αυτοκίνητο θα έρθει με το σύστημα App Connect και με μία λειτουργία του HUD απενεργοποιημένα. Εάν όλα πάνε καλά, η VW θα επανέλθει με μία αναβάθμιση στις αρχές του 2021 για να τους τα ενεργοποιήσει. Εναλλακτικά, Θα πάρουν στα χέρια τους κανονικά το αυτοκίνητο, προς τα τέλη του έτους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο Jürgen Stackmann, υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρίας, «ως ένδειξη ευχαριστίας για την αφοσίωσή τους στη μάρκα και σαν μια χειρονομία εκτίμησης για την υπομονή τους κατά τη διάρκεια της μακράς αναμονής μέχρι την έναρξη της παραγγελίας, προσφέρουμε σε όλους όσους προχωρήσουν σε προπαραγγελία και επιθυμούν να αποκτήσουν το ID.3 την 1η Σεπτεμβρίου, μία κάρτα μέλους του ID.3 1st Mover Club».

Για όλους τους άλλους, οι κανονικές πωλήσεις του αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν ένα μήνα μετά, εντός του Ιουλίου. Πρόθεση της Volkswagen είναι να προσφέρει το αυτοκίνητο σε τρείς εκδόσεις αυτονομίας. Η πιο οικονομική θα εφοδιάζεται με ένα συσσωρευτή 45 kWh, ο οποίος θα προσφέρει αυτονομία 330 χιλιομέτρων. Δεύτερη θα έρχεται η έκδοση των 58 kWh (επάνω στην οποία θα βασίζονται και όλα τα First Edition οχήματα), ενώ στην κορυφή θα τοποθετηθεί μία long range έκδοση, με συσσωρευτή 77 kWh και αυτονομία 550 χιλιομέτρων.