Η Tesla ξεπέρασε τους 20.000 ταχυφορτιστές στο δίκτυό της


Πιστή στη δέσμευσή της για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος ηλεκτροκίνησης, η Tesla συνεχίζει να αναπτύσσει το Supercharger Network που διαθέτει.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 9/11/2020

Με ανακοίνωσή της, η εταιρία κοινοποίησε ότι έφτασε πλέον στο ορόσημο των 20.000 ταχυφορτιστών, στις εγκαταστάσεις που διαθέτει ανά τον κόσμο. Αυτό πριν από μερικά χρόνια φάνταζε περισσότερο ως ένα μεγαλεπήβολο όραμα, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Σε πείσμα όμως των αρνητών της, η Tesla συνεχίζει να αναπτύσσει επιτυχώς αυτό το Supercharger Network.

Μέχρι το τέλος της περασμένης χρονιάς, η εταιρία διέθετε 1.716 εγκαταστάσεις φόρτισης ανά τον πλανήτη, οι οποίες φιλοξενούσαν περισσότερους από 15.000 ταχυφορτιστές. Εντός του 2020 το νούμερο αυτό αυξήθηκε δραματικά, ξεπερνώντας πλέον τους 20.000. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η φίρμα, μέσω ενός tweet που δημοσίευσε πριν από μερικές ώρες, το οποίο δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε.

Μία σημαντική βελτίωση στο παρόν δίκτυο είναι αυτή της έλευσης των Supercharger V3. Οι μονάδες αυτές αντιμετώπισαν κάποια θέματα στην εξέλιξή τους, αυτά όμως λύθηκαν και πλέον βρίσκουν το δρόμο τους για τις εγκαταστάσεις φόρτισης.

Οι συγκεκριμένοι ταχυφορτιστές επιτρέπουν μεγαλύτερη μεταφορά ενέργειας, πράγμα που σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα θα φορτίζουν πιο γρήγορα και αντίστοιχα ο οδηγός δεν θα χρειάζεται να περνάει τόση ώρα στην αναμονή.

Το άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η έλευση της Tesla στην Ελλάδα, η οποία συνοδεύεται και από την επέκταση του δικτύου φόρτισής της στην Ελληνική επικράτεια. Οι δύο πρώτοι σταθμοί φόρτισης είναι πιθανό να τεθούν σε λειτουργία πριν από τα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2021, ενώ σε βάθος χρόνου θα ακολουθήσουν και άλλα σημεία φόρτισης της εταιρίας.