Η Tesla παραδίδει το πρώτο Model Y made in Germany!


Το πρώτο made in Germany Tesla Model Y είναι γεγονός. Το ηλεκτρικό μοντέλο είναι το πρώτο αυτοκίνητο που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του νέου gigafactory της Tesla έξω από το Βερολίνο.

  • 23/3/2022

Η Tesla παρέδωσε τα πρώτα αυτοκίνητα που παράγονται στο νέο της gigafactory στο Βερολίνο-Βρανδεμβούργο, το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας στην Ευρώπη και την πιο προηγμένη, βιώσιμη εγκατάσταση της αμερικάνικης εταιρείας μέχρι σήμερα.

Τα 30 αυτοκίνητα που παραδόθηκαν σήμερα στους νέους ιδιοκτήτες τους είναι επίσης τα πρώτα Model YPerformance που κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

Το πρώτο εργοστάσιο της Tesla στην Ευρώπη

Το Gigafactory Berlin-Brandenburg είναι το πέμπτο μεγάλο εργοστάσιο της Tesla παγκοσμίως. Η δημιουργία του ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2019, ενώ η κατασκευή ξεκίνησε αμέσως την άνοιξη του 2020. Περίπου δύο χρόνια αργότερα, το εργοστάσιο έλαβε επίσημα άδεια και ξεκίνησε την παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού συμπαγούς SUV της Tesla, Model Y. Το Gigafactory που βρίσκεται έξω από το Βερολίνο θα προμηθεύει αυτοκίνητα για όλες τις ευρωπαϊκές αγορές της Tesla.

Το Gigafactory Berlin-Brandenburg, που πήρε το όνομά του από τη γειτονική γερμανική πρωτεύουσα και το αντίστοιχο κρατίδιο, το Βραδεμβούργο, συνδυάζει πολλές μονάδες παραγωγής στην περιοχή 300 εκταρίων του για ένα συνολικό εργοστασιακό χώρο άνω των 227 000 m². Πιστό στην κατασκευαστική προσέγγιση της Tesla, το εργοστάσιο είναι εξαιρετικά κάθετα ολοκληρωμένο. Όταν όλες οι μονάδες λειτουργούν με ταχύτητα, περίπου 12.000 εργαζόμενοι θα παράγουν αυτοκίνητα, στοιχεία μπαταρίας, μπαταρίες, ηλεκτρικούς κινητήρες, πλαστικά εξαρτήματα, καθίσματα, άξονες και πολλά άλλα. Με ετήσια δυναμική παραγωγής 500.000 Model Y και παραγωγή μπαταριών έως 50 GWh, είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη από άποψη χωρητικότητας.

Περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται στο εργοστάσιο και η Tesla θα προσλάβει χιλιάδες άλλους τους επόμενους μήνες. Από την παραγωγή έως τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, την αλυσίδα εφοδιασμού, τις κατασκευές έως τη μηχανική ή την παραγωγή κυττάρων, το Gigafactory Berlin-Brandenburg προσφέρει θέσεις εργασίας σε μια ποικιλία συναρπαστικών τομέων απασχόλησης.

Οι 30 πρώτοι Γερμανοί πελάτες που παρέλαβαν το αυτοκίνητό τους σήμερα στο εργοστάσιο παρέλαβαν το πρώτο Model Y Performance στην Ευρώπη. Οι παραδόσεις του «γερμανικού» Model Y Performance στην Ελλάδα ξεκινούν πριν από το τέλος του μήνα. Το Model Y Performance ξεκινά από 66.990 € στην Ελλάδα, με εκτιμώμενη παράδοση τον Μάιο του 2022 για νέες παραγγελίες.