Υψηλοί προσκεκλημένοι στα εγκαίνια της Tesla στη Γερμανία


Όπως έγινε γνωστό, στην τελετή των εγκαινίων του νέου Gigafactory της Tesla στην Γερμανία θα παραβρεθεί και ο Καγκελάριος της χώρας, ο κ. Olaf Scholz.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/3/2022

Ο Γερμανός Καγκελάριος κ. Olaf Scholz θα δώσει το παρών στα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της Tesla στη χώρα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη 22 Μαρτίου, τιμώντας με τον πιο επίσημο τρόπο την τελετή, θεσμικά.

Ο πρόσφατα εκλεγμένος σε αυτή τη θέση πολιτικός, ο οποίος αντικατέστησε την κυρία Angela Merkel, θα εκφωνήσει εναρκτήριο λόγο και αναμένεται να αναφερθεί και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, παρών θα είναι και ο κ. Elon Musk, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, ο οποίος θα παραδώσει στους ιδιοκτήτες τους τα πρώτα οχήματα της εταιρείας τα οποία κατασκευάστηκαν στο Gigafactory που βρίσκεται στο Gruenheide, το οποίο απέχει 35 χιλιόμετρα από το Βερολίνο.

Ο Γερμανός Καγκελάριος κ. Olaf Scholz.
Ο Γερμανός Καγκελάριος κ. Olaf Scholz.

Στις αρχές του Μαρτίου, οι γερμανικές Αρχές έδωσαν την άδεια λειτουργίας στο εργοστάσιο για να δημιουργήσει 2.000 οχήματα και να δοκιμάσει τη διαδικασία και τις γραμμές παραγωγής σε αυτό. Βεβαίως, συνεχίζονται οι απαραίτητοι έλεγχοι για την τήρηση των κανονισμών προστασίας του περιβάλλοντος στις εγκαταστάσεις κατασκευής των μπαταριών, οι οποίες βρίσκονται κοντά στο εργοστάσιο.

Όμως, σύμφωνα με την κυρία Frauke Zelt, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Προστασίας του Κλίματος, δεν θα ο υπάρξει πρόβλημα. Όπως δήλωσε: «Προς το παρόν, δεν έχουμε ευρήματα που να εμποδίζουν την έναρξη λειτουργίας του».