Η «τέχνη» δεν ξεχνιέται: O 76χρονος Walter Rohrl μπήκε στο Nurburgring με Porsche και μάγεψε (video)


Ο γνωστός YouTuber Misha Charoudin κάθισε στη θέση του συνοδηγού, δίπλα στον Γερμανό θρύλο, για να απολαύσει μια μοναδική βόλτα στην «Πράσινη Κόλαση».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Misha Charoudin - YouTube
  • 27/9/2023

Στα 76 χρόνια του, ο θρύλος της αυτοκίνησης, Walter Rohrl, δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Συνεχίζει, παρ' όλ' αυτά, να είναι ενεργός στην πίστα και τον δρόμο, δοκιμάζοντας κι οδηγώντας κάθε λογής αυτοκίνητο.

Στην πιο πρόσφατη επίσκεψή του στο Nurburgring, ο Γερμανός έκανε έναν εκπληκτικό γύρο στο Nordschleife με τη νέα Porsche 911 GT3 RS, έχοντας τον Misha Charoudin στη θέση του συνοδηγού. Το video του γύρου δημοσίευσε ο ίδιος στο κανάλι του στο YouTube, δείχνοντας στους συνδρομητές του πώς είναι να βρίσκεσαι στο ίδιο αυτοκίνητο με έναν θρύλο.

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο στα on-board πλάνα είναι οι εκφράσεις που παίρνει ο Rohrl κατά τη διάρκεια του γύρου, οι οποίες είναι εκείνες της απόλυτης συγκέντρωσης.

Δείχνει να «βλέπει» πολλά μέτρα και στροφές μπροστά, γνωρίζοντας την απαιτητική πίστα σαν την παλάμη του χεριού του. Ακόμα και σε έναν σχετικά ήρεμο γύρο, όπως ήταν ο συγκεκριμένος, ο ίδιος μοιάζει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και συνεπαρμένος από την οδήγηση.

Φυσικά, ο Rohrl χρονομέτρησε τον εαυτό του, με την εκτίμησή του να ανέρχεται στα 8 λεπτά για τον πλήρη γύρο στην χάραξη των 20,8 km. Μπορεί να υπολείπεται κατά, περίπου, 1 λεπτό από τον επίσημο χρόνο της Porsche, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι αργός.

Στο τέλος του video, ο πρωταθλητής παραδέχεται ότι έχει αρκετά χρόνια να βρεθεί στο Nurburgring, κι ότι δεν είχε την ίδια «σπίθα» σε σχέση με την προηγούμενη φορά, όμως συνεχίζει να το απολαμβάνει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «τεράστιος» Walter Rohrl ήταν ο πρώτος που κατάφερε να κάνει χρόνο κάτω από 8 λεπτά στο Nordschleife, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο νόμιμο για τον δρόμο, με μία Porsche 911 GT3 γενιάς 996.

Δείτε το video: