Η τεχνολογία OLED του Audi A8 (Video)


H Audi μας παρουσιάζει ένα video με τον Επικεφαλή του τμήματος φώτων της γερμανικής εταιρείας, Michael Kruppa να μας μιλά για τις τεχνολογίες και τις λειτουργίες φωτισμού του νέου Α8.

  • 6/4/2022

Το νέο Audi A8 πάντα βρισκόταν στην αιχμή του δόρατος για την εταιρεία με τα τέσσερα δαχτυλίδια. Είναι το πεδίο όπου εφαρμόζονται οι πλέον προηγμένες τεχνολογίες της γερμανικής εταιρείας και η Audi μας δίνει ένα video με τον Επικεφαλή του τμήματος φώτων, Michael Kruppa, να κάθεται στο πίσω κάθισμα της γερμανικής λιμουζίνας και να αναλύει τις πτυχές και τις λειτουργίες του συστήματος φώτων του νέου Α8.

Για πρώτη φορά μάλιστα, το νέο Audi A8 είναι εξοπλισμένο στον στάνταρ εξοπλισμό του με ψηφιακό φωτισμό OLED στο πίσω μέρος και τους προβολείς Digital Matrix LED εμπρός.

Ο Dr. Michael Kruppa είναι Επικεφαλής του τμήματος Light Innovation της Audi και κάθεται στο πίσω κάθισμα του Audi A8 για να μας μιλήσει για τις λειτουργίες φωτισμού του νέου Audi A8. «Η δουλειά μου με την οποία είμαι πολύ παθιασμένος είναι να οδηγώ τις υπάρχουσες τεχνολογίες φωτισμού ένα βήμα μπροστά. Όλα αυτά γίνονται για να βεβαιωθείτε ότι εσείς και όλοι γύρω από το αυτοκίνητο είναι ασφαλείς».

Με τεχνολογία βιντεοπροβολέων, οι προβολείς Digital Matrix LED χρησιμοποιούν τεχνολογία DMD με κάθε προβολέα να έχει περίπου 1,3 εκατομμύρια κάτοπτρα, τα οποία διαχέουν το φως σε μικροσκοπικά pixel ενώ τα πίσω φώτα είναι τεχνολογίας OLED (organic LED) ως στάνταρ.

Σε συνδυασμό με τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, τα ψηφιακά πίσω φώτα OLED διαθέτουν ένα χαρακτηριστικό ένδειξης εγγύτητας. Εάν ένα άλλο όχημα βρίσκεται σε απόσταση δύο μέτρων από το ακίνητο A8 από πίσω, ενεργοποιούνται όλα τα τμήματα OLED. Οι πρόσθετες λειτουργίες περιλαμβάνουν τα δυναμικά φλας και τη λειτουργία coming home/leaving home.