Η θέα από τη Maserati MC20 Cabrio


Με φωτογραφίες που απεικονίζουν τον ουρανό, η Maserati μάς προϊδεάζει για την ανοιχτή έκδοση της MC20 η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στις 25 Μαΐο

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/5/2022

Τα στελέχη της Maserati επέλεξαν έναν… αφαιρετικό τρόπο για να μας ενημερώσουν για την επικείμενη παρουσίαση της Maserati MC20 Cabrio, της ανοιχτής έκδοσης του supercar της.

Στον επίσημο λογαριασμό της ιταλικής εταιρείας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησαντρεις φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται δέντρα και κτήρια με προοπτική προς τον ουρανό

Ο τελευταίος «είναι το μήνυμα», συνεπώς η Maserati ανακοινώνει με αυτόν τον τρόπο την παρουσίαση της νέας έκδοσης της MC20 Coupé (την οποία παρουσίασε πριν από δύο χρόνια).

Η MC20 Cabrio αναμένεται επίσημα στις 25 Μαΐου. Σύμφωνα με την εταιρεία το αμάξωμά της θα αποτελείται από ανθρακονήματα, όπως και στην Coupé (φωτογραφία κάτω), για να μην αυξηθεί πολύ το βάρος της από την ύπαρξη του κινηματικού μηχανισμού της οροφής και δεν θα έχει αλλαγές στα μηχανικά μέρη της. 

Συνεπώς, θα διαθέτει τον καινούργιο τρίλιτρο V6 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που αποδίδει μέγιστη ισχύ 630 PS/7.500 rpm και μέγιστη ροπή 730 Nm/3.000-5.500 rpm. Τέλος, η Maserati έχει ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της MC20, αλλά προς το παρόν δεν γνωρίζουμε εάν αυτή θα είναι μόνο με το coupé αμάξωμα ή και με το cabriolet.