Η Maserati MC20 επιδεικνύει την ταχύτητά της σε test επιτάχυνσης


Παρά το γεγονός πως ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας των 3 λίτρων που εφοδιάζεται η Maserati MC20 είναι ιδιαίτερα …«ήσυχος», φαίνεται να είναι πολύ γρήγορος.  

  • 10/5/2021

Η Maserati βρίσκεται σε μια φάση που ανανεώνει τον συνολικό της στόλο, προσθέτοντας και καινούργια μοντέλα. Το επερχόμενο crossover Grecale, καθώς και το supercar MC20 είναι δύο σημαντικά αυτοκίνητα που θα βοηθήσουν την ανέλιξη της εταιρείας με σήμα την τρίαινα.

Συγκεκριμένα η Maserati MC20, που εξελίχθηκε από λευκό χαρτί και δεν αποτελεί ένα Alfa Romeo με διαφορετικά σήματα, που κάποιοι ισχυρίστηκαν, δοκιμάζεται στην πίστα από τους συναδέλφους στο Motorsport Magazine, στη διαδικασία επιτάχυνσης από στάση και μέχρι τα 200 χλμ./ώρα.

Έχοντας επιλέξει το Corsa mode και με ενεργοποιημένο το launch control, η MC20 που εφοδιάζεται με τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα των 3 λίτρων μοιάζει να είναι ιδιαίτερα γρήγορη, αν και δεν χρονομετρήθηκε.  Σύμφωνα με την εταιρεία, ο χρόνος που απαιτείται για την επίτευξη των πρώτων 100 χλμ./ώρα από στάση είναι λιγότερο από 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ για το 0-200 χλμ./ώρα, λιγότερο από 8,8 δευτερόλεπτα.

Το μοναδικό στοιχείο που παρατηρήθηκε και «ξένισε» κάπως ήταν ο ήχος του κινητήρα, ο οποίος ήταν ευρωπαϊκών προδιαγραφών και φιμωμένος λόγω της αυστηρότερης νομοθεσίας για τις εκπομπές ρύπων. Ίσως σε κάποιες άλλες αγορές, που δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες, να ακούγεται καλύτερα. Βέβαια, κάποια aftermarket επιλογή στην εξάτμιση σίγουρα θα έλυνε αυτό το θέμα.

Να συμπληρώσουμε πως θα ακολουθήσει μια convertible έκδοση της MC20, αλλά και μία ηλεκτρική, οι οποίες οπωσδήποτε θα είναι βαρύτερες από τη συγκεκριμένη που ζυγίζει 1.500 κιλά. Στην περίπτωση της ηλεκτρικής MC20 όμως, οι ηλεκτροκινητήρες αναμένεται να προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με τον V6.

Μαζί με τα μοντέλα Levante και Grecale, που λογικά θα είναι πολύ πιο δημοφιλή σε σχέση με την MC20, η Maserati θα πάρει την ανάλογη ώθηση που απαιτείται για να ανεβάσει την εικόνα της και να ανταγωνίζεται με καλύτερους όρους τους ανταγωνιστές της και σε αυτή την κατηγορία.   

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.